Kari dominirao – Golden Stejt vratio brejk! VIDEO

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Boston Seltikse rezultatom 107:97 i izjednačili na 2-2 u seriji velikog NBA finala.

LNIzvor: B92
Podeli
AP Photo/Steven Senne
AP Photo/Steven Senne

Voriorsi su vratili brejk i uspeli da povrate prednost domaćeg terena, pred peti meč koji će se igrati u San Francisku.

Najzaslužniji za to bio je Stef Kari sa čak 43 poena (14/26 iz igre, 7 trojki), deset skokova i četiri asistencije.

Posle poprilično uravnotežene prve četvrtine, Voriorsi su bolje otvorili drugu, došli do +5, ali je onda usledila serija Bostona.

Džejson Tejtum nije bio preterano raspoložen za igru, ali su tu bili da ga odmene Markus Smart i Džejlen Braun.

Voriorse je u prvom poluvremenu najviše u igri držao Vigins, Grin nije bio preterano koristan, dok je Kari igrao u dobrim i lošim sekvencama.

Treća četvrtina je, standardno, bila ona u kojoj su Voriorsi napravili razliku i prelomili meč na svoju stranu, ali su ovog puta u četvrtoj odigrali najbolje.

Tada je i Klej Tompson rešio da se "probudi" i pogodi neke bitne trojke, Kari je nastavio da zatrpava koš rivala, a važnu ulogu imao je i Nemanja Bjelica.

On je uspeo da u nekoliko navrata sačuva Tejtuma, koji je šutirao 8/23 iz igre, ali i da ukrade praktično "živu" loptu Braunu.

Seltiksima nisu pomogle ni sjajne defanzivne role Roberta Vilijamsa, Brauna i Smarta, a ni trojka Horforda koju je postigao za 97:100 na minut i po do kraja.

Ofanzivni skok Grina doneo je Voriorsima novi napad koji je realizovao Luni za +5, od čega Boston nije uspeo da se oporavi u poslednjem minutu utakmice.

Kod pobednika, Tompson je imao 18 poena, Vigins je ubacio 17 poena i 16 skokova, dok je dvocifren bio i Džordan Pul sa 14 poena.

Drejmond Grin je imao dva poena, devet skokova i osam asistencija, dok je Nemanja Bjelica, pored dobre odbrane, promašio dva šuta i uhvatio jedan skok.

Tejtum je i pored 8/23 imao 23 poena, 11 skokova i šest asistencija. Braun je dodao 21 poen i šest skokova, Smart je imao 18 poena i pet asistencija, a 16 poena je ubacio "toplo-hladni" Derik Vajt.

Naredni nem ča programu je u noći između ponedeljka i utorka, dok se šesti meč igra tri dana kasnije u Bostonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Odlazak Jokićevog "Kobija"

Dugo osporavani Vil Barton više nije član Denver Nagetsa, a Harison Vind, novinar koji prati tim iz Kolorada, nam donosi kratku priču o njemu.

NBA četvrtak 30.06. 08:50 -> 12:09 Komentara: 20
prethodna strana 1 / 57 sledeca idi na stranu