"Bostonska čajanka" – Ratnici nemoćni, Bjelica bez poena, Seltiksi vode

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Golden Stejt Voriorse rezultatom 116:100 u trećem meču finala NBA lige.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Strazzante/San Francisco Chronicle via AP
Foto: Tanjug/Strazzante/San Francisco Chronicle via AP

Boston je odbranio domaći teren u utakmici broj 3 i rezultatom 116:100 došao do prednosti od 2-1 u finalnoj seriji nad Voriorsima.

Postoji i jedan neverovatan podatak, a to je da košarkaši Boston Seltiksa već 38 godina nisu izgubili meč finala pred domaćim navijačima...

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica na parketu je proveo samo tri minuta i nije postigao nijedan poen. Imao je samo jednu asistenciju.

Seltiksi su odlično otvorili susret i u prva dva minuta meča već postigli tri trojke preko Džejlena Brauna i Ala Horforda, a posle osam minuta košarke na semaforu je stajalo 24:9 u njihovu korist.

Kari i Tompson nisu odmah snažno počeli i to se osetilo, pa su izabranici Imea Udoke stekli 33:22 posle prvih 12 minuta, da bi naredni kvartal bio prilično ujednačen i vrlo efikasan, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 68:56 u korist Bostona.

Svi već dobro znaju da se Voriorsa morate čuvati u trećoj četvrtini makar imali i 20 poena prednosti. Boston je imao 11 i kada su na kratko zadremali usledila je serija 12:0 koju su režirali Drejmond Grin, Stef Kari i Klej Tompson.

Za tren oka smo došli od 79:66 do 82:83 i prvo vođsvo Voriorsa još otkako je prvi koš na meču postigao Kevon Luni. Ipak, Boston je uspeo da se trgne i da se vrati u vođstvo i da sa 93:89 počne poslednji kvartal.

Džejlen Braun, Dežjson Tejtum i Markus Smart su postizali poene kada je bilo bitno da se odbije nalet, a ne sme se zaboraviti ni učinak "Tajmlorda", Roberta Vilijamsa.

Brzo je Boston došao do dvocifrenog vođstva, pošto je košem Grenta Vilijamsa na semaforu stajalo 102:91 i Udoka više nije morao da brine, pa su njegovi izabranici "krstarili" do pobede 116:100.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 27 poena, uz 9 skokova i 5 asistencija, dok je Džejson Tejtum upisao 26 kao i 6 skokova i 9 asistencija, a Markus Smart je imao 24 uz 7 skokova i 5 asistencija i dvocifreni su bili još Al Horford sa 11 i Grent Vilijams sa 10 poena, dok je Robert Vilijams imao 8 poena i 10 skokova.

U redovima Voriorsa, više od polovine poena postigli su Kari i Klej, Stef je ubacio 31 i bio najefikasniji pojedinac, dok je Tompson postigao 25, Endru Vigins je meč završio sa 18 poena, a Džordan Pul sa 10.

Seltiksi će pred domaćom publikom u "TD Gardenu" moći da dođu do famoznih 3-1 u seriji u noći između petka i subote takođe od 3 časa posle ponoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Odlazak Jokićevog "Kobija"

Dugo osporavani Vil Barton više nije član Denver Nagetsa, a Harison Vind, novinar koji prati tim iz Kolorada, nam donosi kratku priču o njemu.

NBA četvrtak 30.06. 08:50 -> 12:09 Komentara: 20
prethodna strana 1 / 57 sledeca idi na stranu