Najbolja partija Dragića od dolaska u Toronto, dabl-dabl Zubca

Košarkaš Toronta Goran Dragić odigrao je svoj najbolji meč od dolaska u redove Reptorsa iz Majamija.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Slovenački plejmejker je meč završio sa 16 poena i pet skokova, ali je njegova ekipa poražena od Detroita 127:121.

Svom učinku je dodao tri asistencije, a imao je i dve ukradene bez igubljene lopte.

Reptorsi su vodili veći deo meča, ali su pali u poslednjoj deonici. Neizvesno je bilo do samog kraja kada je na scenu stupio prvi pik ovogodišnjeg drafta Kejd Kaningem, koji je u završnici nakon prodora postigao par važnih koševa.

Kaningem je meč završio sa 10 poena uz tri skoka i četiri asistencije.

Najbolji među Pistonsima bio je Džerami Grent koji je svoju ekipu predvodio do pobede sa 24 poena i po pet skokova i asistencija za 36 minuta na parketu.

Do brojke od 20 brojao je i Ajze Stjuart uz sjajne šuterske procente (9/11 iz igre).

Kod Toronta, Paskal Siakam je ostvario dabl-dabl učinak sa 25 poena i 12 skokova, a odličan je bio i Geri Trent sa dva poena manje.

Reptrorsi su trenutno osmi na tabeli Istočne konferencije sa podeljenim učinkom nakon 14 mečeva, dok Pistonsi drže pretposlednju poziciju sa tri pobede i devet poraza.

U noći između subote i nedelje, svoj meč u NBA je odigrao još jedan igrač iz regiona. Centar Klipersa Ivica Zubac pomogao je svojoj ekipi da stigne do ubedljive pobede protiv Minesote 129:102.

Hrvatski košarkaš je ostvario dabl-dabl učinak sa 10 poena i 12 skokova.

Najbolji pojedinac u redovima njegove ekipe bio je standardno Pol Džordž koji je pored 23 poena dodao i devet skokova, a dva poena manje imao je Redži Džekson.

Na drugoj strani, Entoni Edvards je pružio još jednu dobru partiju koju je okončao sa 21 poenom i devet skokova. Zanimljivo je da Karl Entoni Tauns meč završio sa osam poena, što je prvi put od 2018. da je prva zvezda tima meč okončala sa jednocifrenim brojem.

Klipersi su se sa ovom pobedom izjednačili sa Denverom sa osam pobeda i četiri poraza i trenutno zauzimaju treće mesto na Zapadu, dok je Minesota treća otpozadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu