"Samohrana majka kod kuće, spavam na tribinama, a ipak sam došao u NBA"

Nik Van Eksel nekadašnji NBA košarkaš govorio je o tome kako izgleda proces ulaska u ligu i treninzi sa timovima pre drafta.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Ronald Martinez/Getty Images
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

NBA na TV B92

Subota, 19.15 Denver - Majami

Nik Van Eksel stvarno ima fantastičnu životnu priču.

Njegov dolazak u NBA ligu nije bio "med i mleko", tokom studija je spavao na tribinama kako bi trenirao, nije bio veliko ime kada je dolazio u ligu i čekali su ga naporni treninzi pred draft.

"Trenirao sam sa 13 ili 14 timova pre drafta. Znali su da ću sutra ići da radim s drugim timom, njihovim protivnikom i namerno su me umarali, radili sa mnom do iznemoglosti. U Sijetlu je tada bio Džordž Karl i ja sam tada skupljao kačkete i iako nisam voleo Djuk nosio sam njihov kačket, bio je jako dobar kačket. Problem je što nisam imao pojma koliko Džordž Karl mrzi Djuk. Tokom treninga nije hteo da me pogleda. Teri Stots je radio sa mnom 1 na 1, on je opasan, a ja se trudim, dajem sve od sebe i u glavi mi je da treba da putujem u Los Anđeles sutra, a Džordž Karl se ponaša kao da ne postojim. Posle je seo kod mene i nekako arogantno mi je rekao da se nisam baš dovoljno potrudio jer se ovde ipak radi o mom izboru za draft. Treneru, znam da znate da idem u Los Anđeles i znam da pokušavate da me izmorite. Imate Gerija Pejtona i puni ste na mojoj poziciji, sve mi je jasno", rekao je Nik Van Eksel.

Nik nije bio biran toliko visoko koliko je želeo da bude biran, ali su ga ipak izabrali Los Anđeles Lejkersi i to prevashodno jer je Džeri Vest video potencijal u njemu.

"Na Sinsinatiju smo imali svu tu medijsku pažnju, pa kada sam biran u drugoj rundi zanimalo ih je što sam biran tek u drugoj rundi, kao da je to moj izbor, hteli su da se osećam loše. Lejkersi su me birali, runda mi je bila nevažna, samo sam želeo da dokažem da sam bolji od mesta sa kog sam biran. Bio sam besan. Samohrana majka me čeka kući, spavao sam na tribinama i uspeo sam da dođem u NBA"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

NBA je svet

Nastavak NBA sezone 2019/2020 dopreće do ljubitelja košarke u 215 zemalja i teritorija na 47 jezika.

NBA četvrtak 30.07. 11:00 -> 11:08 Komentara: 3
prethodna strana 1 / 37 sledeca idi na stranu