"Kobi je imao 18 godina i kaže: 'Zakucaću preko te budale', šokirao nas je"

Nik Van Eksel, bivši američki košarkaš bio je gost podkasta "Naklheds" i govorio je o pokojnom Kobiju Brajantu.

SNIzvor: B92
Podeli
Mandatory Credit: Jed Jacobsohn /Allsport
Mandatory Credit: Jed Jacobsohn /Allsport

NBA na TV B92
Subota, 19.15
Denver – Majami

Nik Van Eksel je bio poznat pod nadimkom "Nik the Quick" zbog svoje eksplozivnosti i lakoće da obiđe protivnike.

Bio je član Los Anđeles Lejkersa, Džeri Vest ga je lično želeo u timu, a posle je zbog velikog broja problema (delom zbog Medžika Džonsona) napustio ekipu.

Dok je igrao za Lejkerse, bio je saigrač sa pokojnim Kobijem Brajantom i "brzi Nik" je ispričao kako i po čemu ga pamti.

"Čak i kada je umro, ja ga vidim kao onog osamnaestogodišnjaka. Sećam ga se mršavog sa kovrdžavom kosom kako dolazi u salu i hoće da se nadmeće sa nama. On je bio neverovatan, igrao sam sa mnogim velikim igračima, ali ta njegova radna etika je neviđena. Izazivao je krilne centre, centre, igrao protiv njih. Kada god ga oni kao grupa zaustave, dobiju poen. Kada on postigne koš, važi se isto poen", uz smeh se prisetio Nik Van Eksel.

Nik se prisetio čuvenog Kobijevog zakucavanja preko Bena Valasa, ispričao je ludu priču kako se sve to desilo i objasnio reakciju igrača sa klupe.

"To je luda stvar. Kobi nam je rekao posle tajm auta. Uradiću krosover i zakucaću preko te budale (Bena Valasa). To su bile njegove reči kada je odlazio na teren, zato smo mi tako reagovali na klupi, šokirao nas je, najavio nam je to. Imao je samo 18 godina, čoveče. Oduvek je hteo da bude jedan od najboljih i uspevao je u tome", kaže Van Eksel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

NBA je svet

Nastavak NBA sezone 2019/2020 dopreće do ljubitelja košarke u 215 zemalja i teritorija na 47 jezika.

NBA četvrtak 30.07. 11:00 -> 11:08 Komentara: 3
prethodna strana 1 / 37 sledeca idi na stranu