Arsić i Pimenov bez finala skifa na SP

Srpski veslači Jovana Arsić i Nikolaj Pimenov nisu uspeli danas da se plasiraju u finale skifa na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pimenov je u polufinalnoj trci zauzeo četvrto mesto vremenom od 7:03,52 minuta, dok je pobedu u njegovj grupi ostvario Holanđanin Simon van Dorp (6:55,46).

Arsić je u polufinalu zauzela peto mesto, a trku je završila za 8:07,33 minuta. Pobedu je u toj polufinalnoj grupi zabeležila Holanđanka Karolin Florijn (7:29,07).

Pimenov i Arsić će veslati u nedelju u B finalu, a u slučaju da zauzmu jednu od prve tri pozicije osiguraće plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Nikolaj Pimenov je u muškom skifu, u drugoj polufinalnoj A/B trci, zauzeo 4. mesto i plasirao se u B finale. Iako su danšnji uslovi na Adi Ciganliji, uprkos vetru, nešto lošiji u odnosu na prethodne dane, Pimenov je dobro započeo trku i držao je treću poziciju.

Međutim, kako je trka odmicala, tako je srpski reprezentativac posustajao, ali je do samog kraja održavao četvrto mesto, koje mu je omogućilo plasman u B finale.

Jovana Arsić je u ženskom skifu, u prvoj polufinalnoj A/B trci, zauzela 5. mesto i plasirala se u B finale. Baš kao i njeng kolega, imala je Jovana problema sa vremenskim uslovima tokom trke, što joj je otežalo posao.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odmah su njene rivalke napravile razliku na početku, a srpska veslačica je sve vreme pokušavala da uđe u trka za prva tri meča. Na kraju joj to nije pošlo za rukom i u B finale se plasirala sa 5. mesta.

Jovana Arsić i Nikolaj Pimenov će veslati u B finalu u nedelju 10. septembra, u prepodnevnim časovima. Ukoliko zauzmu jednu od prve tri pozicije u finalnim trkama, srpski reprezentativci će obezbediti plasman na OI 2024. godine u Parizu.

Sofija Kocanović će danas, u lakoj težinskoj kategoriji skifa, veslati sutra u C finalu, čiji početak je planiran za 13.29 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.