Svetsko prvenstvo u veslanju na Adi Ciganliji

U nedelju na beogradskoj Adi Ciganliji počinje Svetsko prvenstvo u veslanju, na kojem će nastupati više od 1.600 takmičara iz 73 države.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Svečano otvaranje zakazano je za subotu u 20.00.

Srbiju će na planetarnoj smotri predstavljati Jovana Arsić i Nikolaj Pimenov (prvi put nastupa za Srbiju) u skifu, dvojac bez kormilara Martin Mačković i Miloš Vasić, kao i dubl skul Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović.

Svetsko prvenstvo je kvalifikaciono za plasman na Olimpijske igre, koje se naredne godine održavaju u Parizu. U skifu će plasman na Olimpijske igre osigurati devet najuspešnijih takmičara u obe konkurencije, dok će u dvojcu bez kormilara i dublu plasman obezbediti po 11 najboljih.

Predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije (VSS) Dušan Kovačević zahvalio se direktoru takmičenja Zoranu Jovanoviću, Ministarstvu sporta Srbije, čelnicima Grada Beograda, kao i predsednici Organizacionog odbora Svetskog prvenstva Ani Brnabić.

Kovačević je dodao da na Svetskom prvenstvu najviše treba očekivati od Mačkovića i Vasića, kao i da pažnju zaslužuje Jovana Arsić, koja je ove godine osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu.

"Oni su negde četvrto rangirani u ovom trenutku (dvojac bez kormilara). Želja nam je velika da uzmemo medalju na našem takmičenju, to bi bilo jako značajno. U isto vreme to bi ih kvalifikovalo odmah za Olimpijske igre, a konačan cilj svih nas i naših aktivnosti je da taj dvojac uzme medalju na Olimpijskim igrama", rekao je Kovačević, preneo je VSS.

Svetsko prvenstvo se održava od 3. do 10. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.