Svetska veslačka elita početkom septembra u Beogradu

Svetsko prvenstvo u veslanju, najveći sportski događaj ove godine u Srbiji, održaće se od 3. do 10. septembra u Beogradu na Adi Ciganliji.

Izvor: B92
Podeli

Ovo takmičenje je i kvalifikaciono za predstojeće Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, tako da se očekuje da broj prijavljenih takmičara bude rekordan.

Do sada je prijavljeno više od 1300 učesnika, a prijave traju do sredine avgusta.

Svetska veslačka elita okupiće se početkom septembra u Beogradu da bi odmerila snage na Adi Ciganliji.

Očekuju se učesnici iz više od 80 zemalja, a među njima i velike svetske sile u ovom sportu kao što su Australija, Novi Zeland, Velika Britanija, SAD, Kina, Rusija, Francuska, Holandija i druge.

"Događaj pripremamo u saradnji sa Veslačkim savezom Srbije, imamo iskustva u organizaciji Svetskog kupa i drugih takmičenja, a ovo je prvi put da organizujemo Svetsko prvenstvo i to je veliki izazov za nas. Organizacija prvenstva je kompleksna jer je mnogo stvari nepredvidivo, složenosti doprinose faktori kao što su vremenski uslovi, vetar, kiša, voda kao takmičarska staza, ali siguran sam da smo dorasli ovom izazovu i da ćemo uraditi najbolji mogući posao i organizovati vrhunski događaj. Imamo stazu od dva kilometra na vodi, sa osam regatnih staza, na kojima će se održati 307 trka. Pozivamo Beograđane i goste Beograda da dođu u velikom broju i navijaju, ali moramo da apelujemo na sve njih da u tom periodu, kada će već biti gotova sezona kupanja na Adi, ne ulaze u vodu da ne bi došlo do kontakta sa čamcima i veslima jer to može izazvati ozbiljne povrede. Bezbednost učesnika i posetilaca prvenstva je svakako na prvom mestu",
izjavio je Zoran Jovanović, direktor preduzeća SP u veslanju 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.