Veslači se spremaju za SP na Adi, a cilj je Pariz

Veslačka reprezentacija Srbije priprema se za Svetsko prvenstvo, koje će se održati u Beogradu od 3. do 10. septembra.

Izvor: B92
Podeli
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Cilj je jasan – plasman na Olimpijske igre u Parizu sledeće godine i borba za medalju.

Jovana Arsić u ženskom, Nikolaj Pimenov u muškom skifu, Martin Mačkovič i Miloš Vasić u dvojcu, Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik u dubl skulu veslači su koji će pokušati da ostvare normu za Olimpijske igre.

"Moj cilj je da se plasiram u finale, videću kakva će biti moja forma tada. Ako sam u finalu znači da mogu da se borim za medalju, a i to znači da sam ostvarila normu za Pariz 2024. Mislim da ću sa zadovoljstvom da veslam to Svetsko prvenstvo, kao što i treba", kaže Arsićeva.

"Sve se bolje i bolje osećamo. Mislim da smo na dobrom putu, samo da nas zdravlje posluži, da budemo fokusirani narednih šest nedelja, da napravimo dobre treninge, dobar period i onda mislim da ćemo u dobrom ritmu i dobrom raspoloženju da dočekamo Svetsko prvenstvo"
, kaže Vasić.

Poslednji rezultati ostvarenoj na nedavnoj regati Svetskog kupa u švajcarskom Lucernu pokazuju da postoji razlog za optimizam.

"Imamo ove godine najuspešniju sportistkinju, Jovana je bila 3. dvojac je bio 6. a sada 4. u Lucernu gde su nastupili svi koji će biti i na SP. Od te dve posade se najviše očekuje i nama je cilj da se borimo za medalju", rekao je Nikola Stojić.

Da bi naši veslači sigurno branili boje Srbije u Parizu na predstojećem Svetskom prvenstvu moraju da zauzmu jedno od prvih devet mesta kada je u pitanju skif, odnosno prvih 11 u dublu.

"Ukoliko u narednih mesec dana uradimo sve kako je planirano i dobro se pripremimo tako da sve posade mogu da se bore u okviru olimpijske norme i da prvi put od 2000. na ovamo imamo više od dve posade kvalifikovane za Olimpijske igre
", dodaje Stojić.

Veslači trenutno treniraju u Beogradu, sledeće faze priprema su na Gružanskom, a potom i Srebrnom jezeru, nakon čega će pokušati da nas obraduju plasmanom na Olimpijske igre u Parizu i medaljama na Svetskom prvenstvu, koje će se održati na Adi ciganliji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.