Jovana Arsić: Pre šest meseci sam htela da prestanem sa veslanjem

Veslačica Partizana i srpska reprezentativka Jovana Arsić izjavila je da je zadovoljna osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: VK Partizan
Foto: VK Partizan

Jovana Arsić je pre dva dana osvojila treće mesto na EP na Bledu, u disciplini skif.

"Veoma sam zadovoljna postignutim uspehom, pogotovo kada se osvrnem na činjenicu da sam pre samo šest meseci bila odlučna u tome da prestanem da veslam. Tada sam obavila ozbiljan razgovor sa trenerom Nikolom Stojićem i donela odluku da se fokusiram i maksimalno posvetim veslanju. Shvatila sam da moram da promenim sebe, a ne da se trudim da menjam ljude oko sebe", izjavila je Arsićeva, saopštio je VK Partizan.

Ona je istakla da je po prvi put osetila podršku trenera i pravi sistemski rad koji se kontinuirano sprovodi od početka saradnje.

"Verovatno će sada svi reći kako su oduvek znali da ja to mogu, ali jedno je misliti da mošeš, a drugo zaista uraditi. Ovo je bio težak posao za sve nas. Otvorili smo vrata za velike uspehe. I slobodno mogu da kažem da je Stojić uspeo da me usmeri i istrenira da ja to stvarno i uradim", dodala je Arsićeva

Trener svih seniorskih srpskih ekipa učesnika EP Nikola Stojić izjavio je da je Jovana Arsić zasluženo osvojila medalju na Bledu.

"Nastavljamo dalje ka sledećem cilju i verujem da može još da napreduje i da se približi svetskoj prvakinji iz Holandije. Nakon par dana odmora nastavljamo sa pripremama za SP, u okviru kojih nas očekuje i nastup na Svetskom kupu u Lucernu početkom jula, dok je ove godine Beograd organizator Svetskog prvenstva od trećeg do 10. septembra", naveo je Stojić.

Stojić je istakao da veslanje ima veliku podršku države.

"Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu sporta i državi Srbiji, na podršci vrhunskom sportu u pohodu na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Takođe, bez podrške Olimpijskog komiteta Srbije ne bismo uspeli da ostvarujemo rezultate, koje postižemo poslednje tri sezone, i zbog toga veliko hvala predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću i generalnom sekretaru Đorđu Višackom", naveo je Stojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.