Partizan se mučio u Željkovom gradu, Smailagić i Avramović slomili "žilavi" Borac

Košarkaši Partizana došli su do nove pobede u ABA ligi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Borac Mozzart/Duško Radisić
Foto: Borac Mozzart/Duško Radisić

Oni su u sklopu 22. kola u Čaćku savladali ekipu Borca rezultatom 84:77 i tako došli do 16. pobebe u regionalnom takmičenju.

Crno-bele je do pobede predvodio Zek Ledej sa 16 poena i osam skokova, isti broj poena je ubacio i Aleksa Avramović koji je imao i pet asistencija. Dobru partiju je imao i Trifunovič koji je imao 14 poena, dok je Anđušić utakmicu završio sa 12 poena.

Kod ekipe Borca istakao se Dailo Tasić sa 16 poena, Uroš Čarapić je ubacio 13 poena, dok je Tajler Birts ubacio 12 poena.

Partizan je dobro krenuo utakmicu i brzo stekao prednost od 8:2, ta prednost je rasla sve do prve dvocifrene (5:15), koja je samo probudila košarkaše Borca, koji su uspeli da se vrate i do kraja prvog perioda totalno istope prednost crno-belih tako da smo posle deset minta košarke imali nerešen ishod (26:26).

Drugi period meča je bio mučan po Partizan. Dosta problema centrima crno-belih je pravio Danilo Tasić koji je pogađao ispod koša, a sa druge strane i dobro delio lopte svojim saigračima. Mnoge promne u vođstvu smo videli tokom drugog perioda meča, koji je Partizan igrao u naletima. Nje Partizan dozvolio Borcu da se odlepi i da taj momentum igre sebi omogući veliku prednost, pa je tako vođstvo Čačana bilo najviše do tri poena prednosti.

Na kraju ovog perioda ili druge četvrtine, crno-beli su uspeli da se konsoliduju i da na veliki odmor odu sa vođštvom od osam poena prednosti 41:49.

Imao je Partizan tokom celog toka meča probleme sa faulovima, koji su krenuli od početka meča. Partizan je u tri četvrtine rano izlazio iz bonusa, tako da smo gledali dosta slobodnih bacanja za goste. Slab ulazak u treču ćetvrtinu Partizan je mogao skupo da košta, svega pet poena su crno-beli ubacili posle skoro pet minuta igre, ali kako je vreme odmicalo,l tako je Partizan dolazio do igre u trećem periodu meča. Dobra stvar je ta što Borac u tim trenucima nije uspeo da dođe do prednosti, pa je tako Partizan i posle 30 minuta igre ima prednost od četiri poena prednosti. 57:61

Poslednjih deset minuta igre su bili najzanimljiviji. Partizan je prvo pobegao na osam poena prednosti, ali je Borac napravio potom seriju 14:4 i svede plus crno-belih na svega četiti poena. Tu nije bio kraj, već je Borac uspeo da najviše preko Čarapića i Tasiča dođ do totalnog preokreta i vođstva od 73:69.

Nije bilo panike u redovima Partizana,Željko Obradović je zatražio tajm-aut posle kojeg je Smailagič i Avramoivć pogodili bitne koševe, dok je Zek Ledej na nešto malo više od minuta do kraja utakmice pogodio trojlku koja je slomila otpor žilave ekipe Borca koja je pružila dobru partiju na svom terenu protiv favorizovanog rivala. Tako su crno-beli uspeli da ovu utakmcu reše u svoju korist rezultatom 84:77.

Partizan se ovom pobedom približio drugom mestu na tabeli ABA lige, crno-beli su sada na učinku od 16 pobeda i šest poraza, dok je Borac na osam pobeda i 14 poraza, i sa sve manjim šansama da se na kraju dokopa plej-ofa.

Crno-beli u sledećem kolu dočekuju FMP, a pre toga ih očekuje duel sa Barselonom u sklopu 29. kola Evrolige. Dok Borac sada putuje u Podgoricu na megdan ekipi Budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu