Baskonija donela odluku posle incidenta sa reflektorom

Baskonija se oglasila saopštenjem povodom incidenta na meču sa Barselonom.

A.S.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI
Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Izbegnuta tragedija – pao reflektor na utakmici Baskonije i Barselone VIDEO

Na utakmici izmešu Baskonije i Barselone u "Fernando Buesa" areni, pao je reflektor.

U završnici meča između pomenutih timova, dok su plesači izvodili performans, otkačio se relfektor sa centralnog semafora i pao pored njih.

Na sreću svih prisutnih, niko od aktera nije bio povređen.

"Baskonija je sprovela hitnu istragu o incidentu koji se dogodio u meču 24. meča ACB lige u kojem je Baskonija igrala protiv Barselone, tokom kojeg je pao reflektor na video semaforu u poslednjeg tajm-auta meča.

Posle prve analize koju su izvršili profesionalci specijalizovani za montažu na kraju meča i drugog pregleda obavljenog rano jutros, istraga je utvrdila da je do incidenta došlo usled ljudske greške jednog od tehničara kompanije odgovornog za postavljanje reflektora.

Kada je greška identifikovana, Baskonia je zahtevala hitnu reviziju celokupne instalacije kako bi se garantovalo ispravno postavljanje ostatka svetala.

Kada se završi ova istraga, analiza instalacije i provera da li su svi ostali elementi pravilno postavljeni i usklađeni sa svim bezbednosnim merama, Baskonija je donela odluku da raskine ugovor sa tehničkim dobavljačem i zadržava pravo da preduzme odgovarajuće zakonske mere", stoji u saopštenju Baskonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu