Egzum: Evropski treneri su strastveni, pogledajte kako Obradović reaguje

Bivši košarkaš Partizana Dante Egzum je govorio o iskustvu u Barceloni, Željku Obradoviću i razlikama u evropskoj i NBA košarci.

A.S.Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Australijanac je dao opširan intervju za “Mundo Deportivo”.

Egzum je bio upitan da li je neki igrač imao uticaja na njega u Barseloni.

"Bilo je puno ljudi u različito vreme, ali mislim da definitivno Najdžel Hejs-Dejvis. Imali smo donekle sličnu situaciju, mislili smo na sličan način i tako dalje. Bilo je dobro iskustvo koje smo delili, dvojica momaka sličnih pozadina i iz različitih zemalja", rekao je Egzum.

Govorio je o razlici u NBA ligi i evropskoj košarci.

"To je drugačije, potpuno je drugačija igra”, rekao je. “Puno toga se govorilo o evropskoj košarci, gde je definitivno teže postići poene vraćajući se timskim konceptima i odbranama. Svaka utakmica deluje kao playoff i zahteva jedinstvene pristupe. Ali bilo bi komplikovano za evropski tim da igra u NBA ligi. NBA daje više slobode, imate zvezde i igra se u serijama. Evropska košarka je više timski orijentisana. Ne kažem da je nešto bolje od drugog, samo su drugačiji stilovi."

Dotakao se i saradnje sa Šarunasom Jasikevičusom.

"To je bilo za mene okej. Svi evropski treneri su strastveni, pogledajte kako Željko reaguje, ali on je mnogo strastven. Žele da pobede i Šaras je želeo da postigne dobar rezultat i emocije su izlazile iz njega."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu