Ukrajinski košarkaš pobegao od rata – izboden na smrt u Nemačkoj

Ukrajinski košarkaš Volodimir Jermakov (17) je u nedelju uveče izboden u Oberhauzenu i to od strane 15-godišnjaka nakon čega je preminuo.

Izvor: B92
Podeli

Ovaj 17-godišnjak je bio sa starijim saigračem na putu ka železničkoj stanici nakon čega su ih provocirali pomenuti 15-godišnjak i njegovi drugovi i to bez ikakvog razloga.

Planirali su da se vozom vrate kući u Diseldorf, nakon čega su napadnuti, a Jermakov je preminuo posle operativnog zahvata u bolnici.

Njegov saigrač Artjom Kozačenko je zadobio teške povrede, počinioci su pobegli, ali policija je pomoću video-snimaka uspela da identifikuje napadača za koga se zna da je višestruki povratnik u činjenje krivičnih dela.

Dvojica mladića koji su osumnjičeni su uhapšeni u nedelju kod kuće, a prema informacijama Bilda, glavni osumnjičeni je nemačko-turski đak iz Gelzenkirhena. Njegov pomagač je nemački Grk iz Hernea koji je takođe poznat policiji.

I Košarkaški savez Ukrajine i njegov klub Art Džajants Diseldorf javno su izrazili saučešće porodici preminulog košarkaša.

Pomenuti Jermakov je igrao za juniore nemačkog kluba, a takođe je bio i u ukrajinskog U18 reprezentaciji te je povremeno trenirao s profesionalcima u Diseldorfu.

On je u julu 2023. pobegao od rata u Ukrajini i nastanio se u Diseldorfu, a nemački tim ga opisuje kao vrlo popularnog kod trenera, saigrača i prijatelja.

"Ostaće upamćen kao mladić čiju je svakodnevicu karakterisala čista životna radost i sportska ambicija"
, piše na zvaničnoj stranici kluba iz Dusseldorfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu