Fenerbahče o incidentu: Madar je imao delimičan gubitak vida

Košarkački klub Fenerbače izdao je saopštenje povodom incidenata na meču protiv Bešiktaša kada im je povređen igrač Jam Madar.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Alimpijević i Itudis sukobili mišljenja – ko je pogodio Madara?
Neredi u Turskoj: Madar pogođen u glavu, Alimpijević smirivao navijače

Izraelac je sredinom druge deonice pogođen tvrdim predmetom, pretpostavlja se kovanicom, zbog čega je utakmica bila u prekidu neko vreme.

Trener gostiju Dimitris Itudis je na konferenciji za medije rekao da je Madar pogođen u oko i postavio pitanje za Superligu da li bi meč bio prekinut trajno da je sudija kojim slučajem pogođen.

Dan kasnije, Fenerbahče se oglasio i putem objave na zvaničnom klupskom sajtu.

"Naš igrač Jam Madar pogođen je jednim od brojnih predmeta koji su ubačeni na teren. Pogođen je u glavu zbog čega je morao da ode u svačioncu gde mu se ukazala pomoć. Nastavio je da igra jer je on insistirao na tome", kaže se u saopštenju Fenera.

"Nakon utakmice, naš igrač se požalio da ne može najbolje da vidi na oko u koje je pogođen. Njegovo stanje biže jasnije nakon dodatnih pregleda", naveli su iz kluba.

Fenerbahče je takođe osudio ponašanje navijača Bešiktaša zbog toga što su kreirali neprijateljsku atmosferu i izneo je kritike na račun sudija koje su dozvolile da se meč igra iako su bili svesni da je ambijent došao do tačke da su igrači gostiju ugroženi.

Otuda Fenerbahče traži od Košarkaškog saveza Truske da preuzme odgovornost da se ovakve stvari više nikad ne dese i traži od nadležnih organa da se utvrdi identitet osobe koja je pogodila Madara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.