Sudija meča Fener - Efes dan posle suspenzije završio karijeru

Jedan od četvorice arbitara koji je "greškama uticao na ishod meča" odlučio da se penzioniše posle odluke Turskog saveza sa kojom se nikako ne slaže.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Sebnem Coskun/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM
Foto: Profimedia/Sebnem Coskun/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Ajtug Ekti je ime sudije koji je, uz još trojicu kolega, bio na udaru iz tabora Fenerbahčea zbog diskutabilnih odluka u trećoj utakmici polufinalne serije turskog šampionata.

Taj meč pripao je Efesu koji je preokrenuo i sada vodi 2:1, a posle pritisaka iz poraženog tima, i na osnovu pregledanih snimaka spornih momenata, turski savez je doneo odluku da sva četvorica sudija, kako ej navedeno, "odmore do kraja sezone".

Ekti je u saopštenju naveo da ne može da se pomiri sa kaznom, smatra da je nepravedna i da se zbog toga povlači iz suđenja - zauvek.

"Kao sudija Turske košarkaške federacije već 30 godina, želim da obavestim javnost da završavam sudijsku karijeru zbog poštovanja prema sudijskoj profesiji, jer osuđujem i odbacujem odluku Turske košarkaške federacije koja želi da "odmori sudije do kraja sezone", nakon polufinalne utakmice plej-ofa između Efesa i Fenerbahčea kao rezultat gore pomenutih tehničkih grešaka. Termin "odluka sudije koja utiče na ishod utakmice" je neprihvatljiv za nas koji imamo zadatak da obezbedimo fer uslove takmičenja na utakmicama. Ipak, uprava Fenerbahčea je uporno zahtevala strože sankcije", naveo je ovaj arbitar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.