Trofej "Džejms Nejsmit" stiže u Srbiju

Pehar "Džejms Nejsmit“, namenjen osvajačima Svetskog košarkaškog prvenstva, ponovo stiže u Srbiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: KSS
Foto: KSS

On u Srbiju dolazi u okviru FIBA Trophy tour-a.

Kao pred svako svetsko prvenstvo, sve zemlje učesnice su domaćini pehara koji će najbolja reprezentacija na planeti podići na pobedničkom postolju 10. septembra u Manili.

Pehar će u petak 9. juna obići nekoliko lokacija u Beogradu, odnosno biće organizovano fotografisanje na znamenitim mestima naše prestonice – Gardoš, Kula Ušće, Hram Svetog Save, raskrsnica Kralja Milana i Kneza Miloša, Trg republike.

Za sve ljubitelje košarke najlepša vest je da će u petak od 17.00 do 22.00 sata pehar biti izložen u Knez Mihailovoj ulici ispred tržnog centra „Rajićeva“, pa će zainteresovani građani moći da se fotografišu i vide vredan trofej.

U nedelju će pehar biti u domu najtrofejnijeg 3×3 igrača sveta i kapitena reprezentacije Srbije, šestostrukog šampiona planete Dejana Majstorovića u Banovcima, gde će se tog dana održati 3×3 turnir „Banovci open“.

Pehar „Džejms Nejsmit“ osvojiće najbolja ekipa na Svetskom prvenstvu koje se od 25. avgusta do 10. septembra 2023. održava u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu