Čović: Pričaćemo o zamci koju su pokušali da naprave

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je u jutarnjem programu TV Prva o preklapanju finala ABA lige i KLS.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Predstavnici regionalnog takmičenja su tokom subote objavili da će finalna serija tog takmičenja biti na programu od 12. do 22. juna, što bi značilo da će crveno-beli igrati dva finala istovremeno.

Sa Malog Kalemegdana su se još ranije oglasili i istakli da neće igrati finale ABA lige pre onog u domaćem šampionatu, što je navelo mnoge da pomisle kako će Zvezda predati titulu bez borbe.

Oglasili su se iz KLS odakle su istakli da je takvom odlukom drugog takmičenja pokazano "nepoštovanje prema srpskoj košarci", dok je sdirektor ABA lige Milija Vojinović istakao da je spreman na kompromis povodom termina.

Sada se oglasio i predsednik Zvezde koji je istakao da će Zvezda igrati u oba finala, ali pod ranije objavljenim uslovima.

"Zvezda će igrati u terminima koje je predvidela srpska liga, a nakon toga će igrati ABA ligu. Ta zamka koju su pookušali da naprave, da Zvezda ne igra 30 dana, pa onda da igra, o tome ćemo pričati u narednim danima. To je da izgubimo formu, da se relaksiramo, da ne kažem i ugojimo. A to ne može da prođe čak ni, eto, na državnom projektu. A vi razmislite ko je državni projekat.", rekao je Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.