Ubica velikana: Ulm u finalu – posle Albe, Bajern "počišćen" 3:0

Neverovatna serija ekipe iz Baden Virtemberga koja će igrati za titulu protiv boljeg iz serije Bon - Ludvigzburg (2:0).

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Srđan Stevanović
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

Košarkaši Ulma plasirali su se u veliko finale plej-ofa nemačkog šampionata posle još jedne ubedljive predstave - ovog puta u trećoj utakmici polufinala protiv Bajerna.

Ekipa trenera Antona Gavela porazila je Bavarce u trileru, posle produžetka, rezultatom 104:102 i ostvarila jednu od najvažnijih pobeda od osnivanja kluba.

Sada će se boriti za prvu titulu u istoriji.

Ulm je ove večeri bio domaćin, posle dva meča koja su odigrana u "Audi domu" gde su gosti, najblaže rečeno, oba puta preslišali četu Andree Trinkijerija koja je, istina, igrala bez pomoći povređenog Vladimira Lučića.

Ali Bajern je i bez Srbina imao jake adute da sebi ne priredi ovakavo "čišćenje", međutim Ulm je u ovom plej-ofu neverovatan. Podsetimo, Gavelov tim je u prvoj rundi potukao drugog velikana nemačke košarke Albu (3:1).

U trećoj utakmici, junaci pobede, tek za jotu više od ostalih bili su Brazilci Bruno Kaboklo sa 22 poena i Dos Santos koji je doprineo sa 15.

U drami, pred sam kraj produžetka, Bajern je imao psolednji šut da preokrene meč i pobedi, međutim Obst je iz teđke pozicije promašio za tri poena, pošto je Vejler-Bab namerno promašiodrugo slobodno bacanje.

Tako je Ulm odneo jednu od najvećih pobeda u istoriji kluba.

Kod gostiju, Ognjen Jaramaz je postigao 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu