Murić: Želeli smo pobedu više od Partizana

Košarkaši Cedevita Olimpije izborili su majstoricu u polufinalu ABA lige, pošto su u drugom meču pobedili Partizan.

DPIzvor: B92
Podeli
Foto:ABA liga/COL/Ales Fevzer
Foto:ABA liga/COL/Ales Fevzer

Partizan pao u Ljubljani – majstorica odlučuje finalistu

Obradović: Igrali su neuporedivo bolje od nas

Trener COL: Razlika kao noć i dan

Tim iz Ljubljane na svom parketu bio je bolji od beogradskih crno-beli 95:83 i tako će ovo seriju odlučiti treći meč, koji će se 6. juna igrati u Beogradu.

"Već u prvom meču se videlo da smo maksimalno motivisani. Došli smo sa velikom željom, što se videlo posle više od 50 skokova. Ali jednostavno lopta nije htela da uđe u koš i nismo donosili najbolje odluke i tako smo pobedu preustili rivalu. U drugu utakmicu smo ušli sa istom energijom, ali pametnijom igrom. Moramo da se držimo ovakvog pristupa, jer smo već dokazali da možemo da je igramo sa bilo kim. Želeli smo više pobedu i na kraju smo to i ostvarili. Moramo da smognemo snage da igramo sa takvom energijom. Odbrana je bila odlična. Bili smo dobro pripremljeni i igrali onako kako nam je trener rekao", rekao je košarkaš Cedevita Olimpije Edo Murić.

Njegov saigrač Mirko Mulalić ističe da je tim iz Ljubljane zaslužio pobedu.

"Analizirali smo naš prvi meč, gde smo napravili dosta grešaka. Popravili smo protok lopte u napadu, promenili određene detalje. Odbrana i energija su već u prvoj utakmici bili solidni, što smo preneli i u drugu utakmicu. Sjajni navijači su nas doveli do pobede, oni su zaista veliki faktor, što je zaista teško opisati sa terena. U Beogradu će se igrati sasvim drugačiji meč. Idemo na vruće gostovanje, gde je Partizan potpuno druga ekipa. Biće potrebno analizirati prvi meč i izbeći greške iz njega, a preneti dobre stvari iz drugog duela. Borićemo se do poslednjeg ataoma snage. Šta će nam to doneti? Idemo korak po korak pa ćemo videti“, poručio je Mulalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.