Kampaco punio "indeks", "studenti" nisu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Studentski centar rezultatom 90:70 u meču 22. kola ABA lige.

Izvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

ABA liga, 22. kolo
Crvena zvezda – Studentski centar 90:70
(29:26, 17:11, 24:19, 20:14)
Hala: Aleksandar Nikolić (Beograd)
Sudije: Denis Hadžić, Tomislav Stapić, Nermin Nikšić

Tim sa Malog Kalemegdana je u susret ušao kao veliki favorit, ali u očajnoj formi tokom koje su na sedam utakmica upisali čak šest poraza i samo jednu pobedu protiv, paradoksalno, aktuelnog šampiona Evrope ekipe Efesa.

Do pobede ih je predvodio Fakundo Kampaco koji je odigrao svoju poenterski najbolju partiju u ABA ligi u kojoj je imao 23 poena (kao i protiv MZT-a). Za dva je šutirao 3/5, a za tri 5/9. Uz to je imao sedam asistencija, tri ukradene lopte, dva skoka i dve izgubljene za indeks korisnosti 28.

Zanimljivo je kako je pored njega dvocifren bio još samo Stefan Marković sa 11 poena. Iskusni plejmejker je bio dobar na šutu za tri odakle je postigao svaki drugi uzeti šut (3/6). Vildosa je stao na devet poena, Kuzmić i Petrušev su imali po osam, a Mitrović i Holand po sedam.

Kod gostiju je najbolji bio još jednom Danilo Tasić sa 16 poena. Flečer Megi je imao 14, a Tomislav Ivšić 10 poena. Niko više nije bio dvocifren.

Veliki broj poena i preokreta je obeležio uvodnih 10 minuta. Čak 55 poena (29:26) je postignuto tokom prvog kvartala koji je Zvezda serijom trojki, prvo Petruševa, pa Markovića, rešila u svoju korist. Kod Studentskog centra je razigran bio Danilo Tasić koji je održavao u tim trenucima egal protiv domaćina.

„Studenti“ su krajem prve četvrtine ušli u seriju bez poena, koja se prolongirala i u nastavku gde su bili bez koša dva i po minuta. Upravo je u tim trenucima protivnik stigao do prednosti koju su do kraja uvećavali i održavali.

Ključni period utakmice dogodio se krajem treće deonice. Igrao se poslednji minut kada je Zvezda prvo poenima Vildose, a potom "krađom" i polaganjem Ivanovića otišla na tada najvećih 16 poena prednosti.

Imao je protivnik i tokom poslednje deonice kakvu-takvu šansu da uhvati priključak, ali se razigrao Kampaco kao glavni protagonista serije 10:0 sa kojom je Zvezda otišla i do +20, što je kasnije bio i konačan rezultat meča.

Zvezda je nakon ovog kola na 18 pobeda i tri poraza i trenutno su drugi iza vodećeg Partizana. U narednom kolu igraju protiv Mornara u Baru.

Studentski centar je osmi sa 10 pobeda i 12 poraza pred meč sa ekipom Budućnosti.

Meč ste mogli da pratite putem našeg bloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.