Nikolić prvi put o svojoj bolesti: Sve se desilo veoma brzo

Crnogorski košarkaš Danilo Nikolić prvi put je govorio o svojoj bolesti sa kojom se borio.

Izvor: B92
Podeli
Dragana Stjepanovic / STARSPORT
Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Dugogodišnji igrač Budućnosti je prošlog leta napustio redove ekipe iz Podgorice i pojačao Avtodor koji se takmiči u VTB ligi.

Crnogorski košarkaš je u intervjuu za podgoričke "Vijesti" govorio o tom kako se uklopio u ekipu i izneo je svoje prve utiske o svojoj novoj ekipi, kao i ko mu je najviše pomogao da se što lakše uklopi.

"Mesec sam čekao novi klub i dosta teško mi je sve to palo, pogotovo zbog prethodne sezone i svih dešavanja, mojih zdravstvenih problema... Kada sam dobio ponudu Avtodora, bio sam jako srećan što ću imati priliku da igram u takmičenju kao što je VTB liga. Nije mi, ipak, bilo svejedno što idem u Rusiju zbog ove situacije, ali su me svi ubedili da je sve stabilno i odlučio sam da prihvatim ponudu. Brzo mi se priključila i porodica, a tu je od početka sezone moj nekadašnji saigrač iz Mege, Rade Zagorac, sa kojim sam se čuo prije nego što sam odlučio da dođem u Avtodor", rekao je Nikolić.

Ekipu Avtodora je kada je Nikolić stigao vodio Miloš Pavićević, posle njega na klupu je sao Darko Ruso, kojeg je zamenio novi srpski trener Branislav Vićentić.

"Sigurno nije svejedno kad se promeni trener, pogotovo kad se to desi tri ili četiri puta u toku sezone. To je nešto na šta moramo da se naviknemo i da budemo profesionalci. Možda je na sve to uticalo i što smo doživjeli dosta poraza na jednu loptu, a neke od tih utakmica smo mogli i ranije da rešimo",
kaže Nikolić.

Danilo Nikolić do sada u VTB ligi ima učinak od 13,7 poena i 6,3 skoka po utakmici.

Potom se Nikolić dotakao teme o njegovoj bolesti, naime Crnogoroski košarkaš je 2021. godine kolabirao na treningu Budućnosti i tada počinje njegova velika borba.

"Sve se desilo veoma brzo. Kolabirao sam na treningu i iste noći smo saznali da imam tumor na mozgu. Nije to palo lako ni meni ni porodici, ali kao da nisam bio svestan šta se sve dešava", priča Nikolić za Vijesti i nastavio.

"Predsednik Budućnosti Dragan Bokan je odmah reagovao i poslao me je u Beograd, gde sam mogao da se operišem, ali se u samom toku leta ka Srbiji pojavila druga opcija. Guverner Centralne banke Radoje Žugić je čuo šta se dešava, odmah nazvao Bokana i predložio mu da se operišem u Turskoj. On je prijatelj sa svetski poznatim hirurgom Zijom Akarom i povezao me je sa njim. Nikad pre toga nisam upoznao gospodina Žugića, a sada se povremeno čujemo. Kada sam bio u bolnici, poslao sam mu nekoliko poruka, a kasnije smo se i videli. Neizmerno sam mu zahvalan na pomoći".

Srećom se sve završilo kako treba.

"Operacija je uspešno obavljena, ali sam imao težak postoperativni period, o kojem ne bih mnogo da pričam. Doktor me je uveravao da ću se vratiti na teren za tri-četiri meseca, a meni je to u tom trenutku delovalo nemoguće. Ispostavilo se da je bio u pravu i januaru sam se vratio na treninge. Sada radim kontrole na tri meseca, snimak mozga magnetnom rezonancom šaljem u Istanbul i sve je čisto
", ispričao je Danilo Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.