Obradović pohvalio petorku koja je prelomila meč

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegov tim dobrom odbranom na početku drugog poluvremena prelomio meč protiv Mornara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs

"Moram da istaknem da postava u kojoj su bili Avramović (Aleksa), Anđušić (Danilo), Trifunović (Uroš), Papapetru (Janis) i Ledej (Zek), da je odigrala odbranu... Tu smo i prelomili utakmicu negde početkom drugog poluvremena. Odrađena je utakmica, probali smo neke igrače da držimo van tima (Dante Eksum i Matijas Lesor), neki da igraju manje, s obzirom da imamo duplo kolo u Evroligi (utorak i petak)", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u hali "Aleksandar Nikolić" ekipu Mornara iz Bara sa 92:74 (28:26, 13:15, 30:21, 21:12), u utakmici 17. kola ABA lige.

Partizan na prvom mestu ima 15 pobeda i dva poraza, a Mornar na 12. poziciji ima pet pobeda i 11 poraza.

Obradović je dodao da ekipa nije dobro počela meč i da je Mornar tridesetak minuta bio u igri.

"Nismo otvorili utakmicu na dobar način, ekipa Mornara se maksimalno borila i mislim da su bili u utakmici tridesetak minuta, i ovaj rezultat na kraju od 18 razlike, mislim da je prevelika razlika i da to nije realno i da su zaslužili drugačiji rezultat", ocenio je on.

Trener Partizana istakao je da kod njega ne postoji podela na mlađe i starije igrače, a da je glavni razlog za izmenu kada košarkaš ne igra timski.

"To je najvažniji razlog da neko bude zamenjen. Ja nikad nisam menjao za neke normalne greške, koje su sastavni deo košarke, pogotovo mlađe igrače", rekao je Obradović.

Partizan za dva dana u Beogradskoj areni dočekuje Asvel u okviru Evrolige. Sledeći meč u ABA ligi igraju na gostovanju protiv Mege.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.