Partizan "stotkom" razbio Studentski centar – sledi "večiti" derbi

Košarkaši Partizana pobedili su Studentski centar rezulatom 100:81 u 16. kolu ABA lige.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo: ABA/SC Derby/Filip Roganovic
Photo: ABA/SC Derby/Filip Roganovic

ABA liga, 16. kolo:
Studentski centar – Partizan 81:100
(23:22, 17:29, 22:22, 19:27)
Hala:
Morača
Sudije: Milan Nedović, Marko Juras, Radoš Savović

Partizan je u beogradskoj Areni u prvom delu sezone pobedio Studentski centar rezultatom 91:82 u trećem kolu ABA lige.

Izabranici Željka Obradovića su bili ubedljivi i osim kriznog perioda u drugoj četvrtini uglavnom bio u vođstvu pa samim tim zasluženo došao do 14. pobede u ABA ligi.

Partizan je u crnogorskoj prestonici bez većih problema došao do pobede, kao što je rečeno, pa im sledi duel protiv Crvene zvezde i drugi ovosezonski "večiti derbi" u Evroligi, odnosno treći u sezoni.

U ovoj utakmici su bili kvalitetniji rival, ali je Studentski centar pružao odličan otpor, pogotovo u prvoj četvrtini, koju su i završili sa prednošću od pola koša, 23:22.

Kevin Panter, kapiten Partizana, imao je tri lične greške i trebalo je njegovim saigračima malo vremena da se konsoliduju u Morači, da bi drugu četvrtinu počeli sa velikim minusom, 31:24.

Morao je Željko Obradović da reaguje tajm-autom i to je urodilo plodom, jer Partizan odmah hvata zalet, ulazi u seriju poena i ponovo stiče prednost, 31:34 i više Studentski centar nije imao šansu.

Već na poluvremenu je Partizan imao dvocifrenu prednost, da bi u drugom poluvremenu samo održavao visoku prednost. Nije izgledalo kao da će Partizan ovo ispustiti, iako nisu baš ni igrali na najvišem nivou već koliko mora.

Sve u svemu, pobeda broj 14 u ABA ligi uz 17 poena Danila Anđušića, 16 Dantea Egzuma, 15 Matijasa Lesora, 13 Uroša Trifunovića, a 12 Džejmsa Nanelija.

U redovima Studenata, 17 poena je upisao Tasić, 16 Flečer Megi, 12 Loren Džekson, a 11 Slavković.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.