Musa: Dončić mi je kao brat, želim nazad u NBA

Džanan Musa, košarkaš Real Madrida, dao je prvi opširni intervju po dolasku u Real Madrid.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Real Madrid je preko Barselone došao do prvog trofeja u sezoni, Superkupa Španije, sa novim pojačanjima Musom i Hezonjom.

Džanan Musa je u intervjuu za španski ES radio govorio o karijeri, ali i o nastupu reprezentacije Bosne i Hercegovine na nedavno okončanom Evrobasketu.

"Imali smo veoma tešku grupu, ali smo se borili na svakoj utakmici. Imali smo i opcije da idemo na raskrsnice i kalkulišemo, ali nismo. Mislim da smo mi bili najbolji od ovih selekcija što su ispale u grupnoj fazi. Naravno da je bilo veoma emotivno, ali to je nešto što je već gotovo i sada moram da se fokusiram na sledeću sezonu sa Real Madridom. Sada i fudbal donosi radost, koji se uzdigao u Ligi nacija. U Bosni je sport skoro jedina stvar. Imamo sportiste na visokom nivou, ali nema mnogo podrške. Nadam se da će se to nešto promeniti u narednih nekoliko godina", rekao je Musa.

Na pitanje kako bi voleo da ga ljudi vide, Musa je rekao:

"Želim da budem pre svega uzor, da radim stvari na pravi način. Biti dobar momak i pokazati ljudima da čak i iz Bosne, iz tamošnjeg malog grada, možete postići velike stvari u životu. Želim da budem primer koji može da se prati, time što sam pre svega dobra osoba, a tek onda za košarku"

Bosna i Hercegovina je na minulom Evrobasketu savladala Sloveniju sa sve Lukom Dončićem u timu.

"Slušaj, on mi je kao brat. Mi smo veoma dobri prijatelji. Često smo u kontaktu. Pre utakmice smo čak mnogo pričali o Real Madridu. Nismo pričali samo o igri, ali mi je preporučio restorane u Madridu i druge stvari koje treba raditi u Madridu, ali mislim da ih neću pominjati hahaha... Imamo prijateljstvo koje je počelo davno, i morali smo da odigramo tu utakmicu, to je normalno. Mislim da je to bila utakmica kao i svaka druga. Obojica želimo da pobedimo. On je jedan od najboljih igrača na svetu i želim mu sve najbolje u budućnosti"
, istakao je Musa te se dotakao odluke da potpiše ugovor sa Breoganom

"Da, bila je to rizična odluka, ali moj agent, Miško Ražnatović i ja smo napravili veliki korak time što smo otišli ​​tamo, jer je gledao napred i projektovao moju budućnost. Bio je u fazonu: Idite u manji klub kao što je Breogan, pokažite ko ste i onda ćete se vratiti u velike klubove. I upravo se to dogodilo. Uvek ću biti zahvalan ljudima iz Luga, Breoganu, što su mi dali priliku da budem ono što jesam. Bila je to odlična sezona"

Vaš sledeći korak je Real Madrid. Vi ste MVP Endesa lige i to vas vraća u centar pažnje, borite se sa očekivanjima javnosti. Kako se borite sa tim?

"Sada sam mnogo zreliji. Mislim samo na uspeh tima, na pobedu Real Madrida. Na ličnom nivou... Mislim da svi već znaju kakav sam tip igrača. Da nije tako, ne bih sada bio u Real Madridu. Jedina stvar koju mislim je da Real Madrid osvoji što više titula, da dobijemo što više utakmica i ono što želim je da pomognem da se to ostvari. Na ličnom planu, videćemo kako će proći sezona, ali kao što sam rekao, najvažnije je da pobedi Real Madrid. Trenutno je trener Čus Mateo. Svi smo uz njega, podržavamo ga i trudićemo se da izvršavamo njegove naredbe na terenu. Povratak u NBA je nešto što jako želim. Bio sam tamo tri sezone. Ali trenutno sam upravo potpisao ugovor sa Real Madridom i sva moja čula su fokusirana na to. Nikada ne znate šta se može dogoditi u budućnosti, ali trenutno sam potpuno fokusiran na ovo i ono što je pred nama. Došao sam u Real Madrid i sva moja koncentracija je ovde. Kad prođe vreme, videćemo, ali za sada samo razmišljam o ovoj fazi", završio je Džanan Musa razgovor za španski ES-radio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.