Bivši igrač Zvezde o Adetokumbu: Nikada nisam video nešto slično u životu

Španski košarkaš Kino Kolom bio je oduševljen partijom Janisa Adetokumba.

LNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Grčka, koju sa klupe predvodi Dimitris Itudis, prvi zvanični meč igra protiv Srbije 25. avgusta u Beogradu u okviru kvalifikacija za SP.

Grčka je u prijateljskom meču razbila Španiju rezultatom 86:70 u "OAKA areni" pred oko 15.000 gledalaca.

Višestruki NBA šampion i MVP bio je najbolji akter duela sa 31 poenom za samo 20 minuta na parketu, a utisak je da je najviše oduševio 34-godišnjeg španskog pleja.

"Naravno da Janis pravi razliku na parketu. Nikada nisam video ništa slično u svom životu. On je jedan od najinteresantnijih igrača u evropskoj košarci. Siguran sam da će Grčka biti pretnja", rekao je Kolom.

Na pitanje da li neko može da ga zaustavi imao je zanimljiv odgovor.

"Ne znam. Ako neko zna, neka mi kaže, molim vas!".

Ovo je bila prva utakmica Španije pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket i početak Evrobasketa, pa Kolom nije previše zabrinut zbog ubedljivog poraza.

"Treniramo tek nedelju dana. Moramo da izvučemo pouke iz ovog meča. Tek smo počeli sa pripremama i imamo mnogo kvaliteta, ali moramo da budemo pre svega fizički jači. Grčka je bila bolja od nas", objasnio je Kolom i podvukao:

"Uvek je lepo igrati u 'OAKA' areni, nismo se uplašili. Ovo je jedno od mojih omiljenih mesta u Evropi i navikli smo na ovakav ambijent. Počelo smo mekano, a oni su bili agresivni. Uspeli smo da se oporavimo u drugom poluvremenu, smanjili smo razliku na šest poena...".

Što se tiče šansi "furije" na Evropskom prvenstvu.

"Borićemo se i videćemo dokle možemo. Vidite i sami da mlađa generacija dolazi. Trenutna je dobra, ali će nam budućnost biti još bolja. Mi smo Španija i borićemo se koliko god možemo",
podvukao je bivši igrač Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.