Grci otkrili visinu obeštećenja za Nedovića i koliko će zarađivati u Zvezdi

Dimitris Kontos, direktor Panatinaikosa za komunikacije, otkrio je u razogovoru za grčke medije pojedinosti u vezi sa prelaskom Nemanje Nedovića u Zvezdu.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Pročitajte još:

* Nemanja Nedović se vraća u Zvezdu?

Kontos je istakao da je Nedović imao trogodišnji ugovor sa timom iz grčke prestonice, ali da poslednja godina tog ugovora nije aktivirana posledično izbacivanju ruskih timova iz Evrolige.

"Panatinaikos je sa Nemanjom imao dogovor da će se saradnja automatski produžiti na još jednu sezonu ukoliko on odigra 28 od 34 evroligaške utakmice. Međutim, prvenstvo je skraćeno zbog izbacivanja tri ruska tima, pa je u Evroligi Nemanja odigrao 26 od 32 utakmice, što je isti procenat. Agent Miško Ražnatović, koji predstavlja Nedovića, insistira na činjenici da nema osnova za automatsko produženja ugovora sa igračem prema kojem se Panatinaikos ponašao veoma korektno u teškim situacijama“, izjavio je u razgovoru za "BwinSport".

On je potom otkrio, makar prema informacijama sa kojim raspolaže, koliko će Nedović zarađivati na Malom Kalemegdanu.

"PAO ne želi da ulazi u sudski proces sa igračem jer ne želi da naš košarkaš bude nezadovoljan. Osim toga, ne želimo da mu ponudimo trogodišnji ugovor vredan tri miliona evra, koliko će dobiti u Zvezdi prema informacijama koje smo dobili. Nemanja može da bude slobodan igrač za obeštećenje od 300 hiljada evra jer nije odigrao 28 utakmica“, zaključio je Kontos.

Nedović je nastupao za Zvezdu u periodu od 2008. do 2012. godine. Od odlaska iz Beograda put ga je vodio preko Lijetuvos Ritasa, Golden Stejta, Valensije, Unikahe i naposletku Panatinaikosa. U zelenom dresu je u proseku beležio 14,3 poena i 3,2 asistencije u prošlosezonskom izdanju Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.