Hrvatska ostala bez Mundobasketa! VIDEO

Košarkaši Hrvatske neće učestvovati na Svetskom prvenstvu 2023. godine, pošto su doživeli šokantnu eliminaciju u drugoj fazi kvalifikacija.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Popularni "vatreni" su poraženi u Rijeci od Finske rezultatom 81:79 i završili su grupu C kao poslednjeplasirani tim, iza Finske, Slovenije i Švedske.

Izabranici Damira Mulaomerovića su morali da pobede, nakon što je ranije tokom večeri Slovenija bila bolja od Švedske, ali je propala poslednja prilika.

Hrvati su imali pola koša razlike do 4,6 sekundi pre kraja kada je Lauri Markanen pogodio trojku kojom je ostavio Hrvatsku bez mogućnosti da u trećem krugu izbori Mundobasket.

Prethodno tokom susreta, Finska je na početku imala 14:2, kasnije to prokockala, a tokom treće deonice je imala dvocifrenu razliku u dva navrata.

Hrvati su uspeli to da neutralizuju u poslednjem kvartalu i da preokrenu rezultat, a tri minuta pre kraja imali su čak osam poena viška (78:70).

Ipak, Finci su meč završili serijom 11:1, a tačku je stavio Markanen trojkom za muk u "Centru Zamet" u Rijeci.

Najefikasniji igrači susreta bili su Bojan Bogdanović Ivica Zubac sa po 21 poenom, dok u pobedničkom taboru Markanen imao 19, a Sasu Salin 14 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.