Barcokas: Teška noć; Ataman: Sjajan meč

Trener košarkaša Olimpijakosa Jorgos Barcokas rekao je u Beogradu da je njegova ekipa pretrpela težak poraz u polufinalu fajnal-fora Evrolige protiv Efesa.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Košarkaši Efesa prvi su finalisti Evrolige, pošto u Beogradskoj areni pobedili Olimpijakos sa 77:74.

"Bila je teška utakmica. Teška noć za nas, jako smo se borili u utakmici protiv šampiona Evrope i verujem da bismo pobedili da smo donosili bolje odluke u nekim situacijama. Naši igrači nisu imali prethodna iskustva iz ovakvih utakmica i to nas je koštalo. Ovo je zaista teška noć za naš tim i naše navijače, ali u isto vreme moram da kažem da sam ponosan na tim i navijače", rekao je Bracokas na konferenciji za novinare.

Odlučujuću trojku u poslednjoj sekundi meča postigao je srpski igrač Vasilije Micić.

Trener Efesa Ergin Ataman bio je vidno zadovoljan posle dramatične pobede.

"Naravno da je dobro biti u pobedničkom timu posle onakvog šuta, ali mi je žao mog prijatelja Barcokasa. Bila je zaista sjajna utakmica i odlična atmosfera ovde na Fajnal-foru, prvi put da vidim 15.000 ljudi u publici na završnom turniru. Bila je neverovatna atmosfera, u kojoj nismo dobro počeli meč", rekao je Ataman.

On je dodao da je njegov tim u drugom poluvremenu kontrolisao rezultat.

"Drugo poluvreme smo kontrolisali i vodili nekoliko puta sa 10, 11 razlike, ali posle povrede Larkina (Šejn), nismo uspeli da privedemo mirno meč kraju. Posle je usledio taj šut Micića za naše treće uzastopno finale", poručio je Ataman.

U drugom polufinalu Evrolige sastaju se Real Madrid i Barselona.

Finale je na programu u subotu 21. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu