Zvezda korak bliža finalu – Cedevita Olimpija pala u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevita Olimpiju rezultatom 93:82 u prvom meču polufinala ABA lige.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ABA Liga, polufinale:
Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 93:82 (26:23, 27:25, 18:15, 22:19)
Hala: Aleksandar Nikolić
Sudije: Saša Pukl, Uroš Nikolić, Luka Kardum

Sjajna utakmica viđena je u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" u kojoj su crveno-beli izvojevali trijumf za 1-0 u polufinalnoj seriji.

Namučila je Cedevita Olimpija Zvezdu, ali u prvom poluvremenu gde su pogađali neke teške šuteve, pa su u Beogradu upisali zasluženi poraz od kvalitetnijeg protvnika.

Utakmica je počela tvrdo, nije bilo mnogo poena, a onda se sve rasplamsalo i za tren oka na semaforu stoji 10:6 za Crvenu zvezdu.

Usledila je serija Cedevita Olimpije, pa odgovor Zvezde da bi nakon trojke Edžima bilo 17:15, pa je usledila serija Luke Mitrovića i crveno-beli su se odlepili na 26:17.

Do kraja deonice smo videli 6 poena Cedevite, pa se u drugu četvrtinu ušlo sa 26:23, a onda u prvom minutu tog dela meča August ide na prodor i nehotično udara Mitrovića u lice, a krilnom centru Zvezde je nakon udarca potekla krv i morao je u svlačionicu.

Sa Mitrovićem je sve bilo u redu, što je dobro za Zvezdu jer je uz Kalinića bio najbolji pojedinac, a konstantno smo gledali igru koš za koš i na polovini je rezultat bio 32:30 za Zvezdu.

Pulen je pred kraj prvog poluvremena pogodio prvu trojku i to nakon odlične serije Davidovca pa je Zvezda na "velikom odmoru" vodila rezultatom 53:48.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Treća četvrtina je bila sjajna po izabranike Dejana Radonjića. Redom su pogađali Mitrović, Kalinić, Ivanović pa je Zvezda povela sa 58:52.

Nastavljeno je u istom ritmu, Cedevita nije mogla da poveže redove i onda naravno imamo prvu dvocifrenu prednost beogradskog tima, 67:57 i da sve bude još crnje postarao se Edžim koji dobija 4. faul.

Lične greške su mučile goste. 3 faula je imao Dragić, 3 Murić i 4 Edžim pa je Golemac morao da reši tu glavobolju kako ne bi ostao bez bitnih igrača.

Cedevita Olimpija nije imala odgovor na sjajnu igru NIkole Ivanovića koji je sa 10 brzih poena faktički slomio otpor gostiju i približio Zvezdu ka velikoj pobedi koja je na kraju došla rezulatom 93:82 uz samo jedno vođstvo gostiju.

Najefikasniji je bio Luka Mitrović sa 21 poenom, 17 je imao Kalinić, 16 Ivanović, a po 10 Volters i Vajt. Na drugoj strani, 20 poena je upisao Jaka Blažič, 14 je imao Edo Murić, 12 Dragić, 11 Omić i 10 Pulen.

Revanš meč se igra u ponedeljak od 18 časova i 30 minuta u Ljubljani, gde će Crvena zvezda eventuelnim trijumfom moći da se plasira u finale ABA lige.

Meč možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu