Pešić o Jokiću: Očekivano, možda to i nije loše za Srbiju

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić prokomentarisao je odluku Nikole Jokića da ne igra za Srbiju ovog leta.

Izvor: B92, SK
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jokić je posle dve naporne, skoro spojene, NBA sezone istakao da je njegovom telu potreban duži odmor i da je ova odluka bila "nemonovnost".

Pešić nije iznenađen odlukom MVP-ja NBA lige.

Pročitajte još

*
Bogdanović: Jokićeva MVP nagrada je kao zlato sa reprezentacijom

* Kokoškov o Jokiću: Nije mi svejedno, nema nagovaranja

* Jokićev otac: Pravi razlog ljudi će razumeti

* Jokić ne igra za Srbiju: Sugestija Denvera i neminovnost

"Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi pali u 'nesvest' zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt", rekao je Pešić za Sport klub, "Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao 'duplu' sezonu. Jokić je, pri tom, više nego zasluženo poneo naslov MVP lige, ali mu to nije palo s neba, već je morao krvavo to da zaradi. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se dovoljno ne odmori".

Pešić smatra da Jokićeva odluka možda i nije loša za srpski tim.

"Zato što je broj jedan, oseća ogromnu odgovornost, a praktično nije spreman da bi pomogao nacionalnom timu. Onako kako se to očekuje od nekog ko je 'naj'. U tom slučaju bi morao da bude sto odsto spreman, a on to nije sigurno u ovom trenutku. Možda i nije loše za Srbiju što je otkazao, pošto imam osećaj da jednostavno nije maksimalno spreman. A Jokić je izvanredan dečko, sa ponašanjem na nivou, plus skroman, pa mu se javlja odgovornost i za sebe, ali i tim. Ne može sebi da dopusti da igra za Srbiju nedovoljno spreman, svestan kakva su očekivanja. Zbog toga njegova odluka ne bi trebalo nikoga da pogađa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu