Zvezda i Budućnost imaju meč lopte za finale ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde imaće u Laktašima prvu meč loptu protiv Igokee za plasman u finale plej-ofa ABA lige.

MTIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Priliku da obezbedi plasman u finale imaće i Budućnost, koja od 21.00 gostuje Mornaru u Baru.

Utakmica se igra u petak od 18.30 časova u dvorani u Laktašima, a crveno-beli imaju vođstvo od 1-0 u seriji nakon pobede koju su izvojevali u ponedeljak u Beogradu rezultatom 76:61.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić poveo je na put sve raspoložive igrače, a ekipa je u dvorani u Laktašima trenirala u četvrtak popodne.

Zvezda ima šansu da danas (18.30) obezbedi plasman u finale plej-ofa ABA lige, ali mora kao gost da savlada Igokeu, koja ju je često mučila ove sezone. Kvota na dvojku je 1,55, dok je kec 2,70.


Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Igokea - Zvezda.

Ovo će biti 22. duel dva kluba u regionalnom takmičenju, ali su utakmice u ovogodišnjem plej-ofu prve koje Crvena zvezda i Igokea igraju u doigravanju ABA lige od kada se dva kluba takmiče u regionalnoj ligi.

"Nova utakmica sa Igokeom, jos jedan težak duel pred nama. Igraćemo treću utakmicu u kratkom vremenskom periodu, i svaka je bila teška i rezultatski važna. Sada se već jako dobro poznajemo i znamo šta mozemo da ocekujemo – dobru čvrstu i disciplinovanu ekipu koja iz utakmice u utakmicu potvrdjuje zašto je pravila ovakve rezultate ove sezone. Očekujem fizički zahtevan mec, a u takvoj utakmici moramo da odigramo vrlo čvrsto, skocentrisano svesni da u ovakvim duelima sitnice prave razliku. Tri dana nije veliki period, ali smo učinili sve da osvežimo ekipu i spremni dočekamo ovu utakmicu 65.zvaničnu u ovoj sezoni", rekao je trener Dejan Radonjić.

Crnogorska „derbi serija" u polufinalu ABA lige preselila se u Bar, gde večeras (21.00) Mornar dočekuje Budućnost koja ima prednost od 1:0. Kvota na pobedu Mornara je 1,80, dok pobeda Podgoričana plaća 2,15.


Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mornar - Budućnost.

Dejan Davidovac kaže da je ekipa spremna.

"Još jedan duel sa Igokeom, sada se već jako dobro poznajemo i tu nema nekih tajni. Igraju čvrsto, uz puno discipline na terenu. U takvim okolnostima kada se susrećemo ponovo u razmaku od tri dana,a pre toga smo odigrali još jednu vrlo važnu utakmicu u finišu ligaškog dela, znamo da moramo da držimo visok nivo igre i koncentracije na terenu celu utakmicu jer smo videli u prethodnim mečevima da detalji i sitnice prave razliku. Spremili smo se za ovaj meč i očekujem da odigramo čvrsto kako bi došli do rezultata koji želimo", rekao je Davidovac.

Ukoliko bude bilo potrebe, treća utakmica polufinala plej ofa na programu je u utorak, 11. maja.

Tok meča iz Laktaša pratite u LIVE BLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu