Dragan Bajić zvanično selektor Severne Makedonije

Srpski trener Dragan Bajić od danas je i zvanično novi selektor košarkaške reprezentacije Severne Makedonije.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Na predstavljanju novog selektora, direktor Košarkaške federacije Severne Makedonije (KFSM) Todor Gečevski izrazio je zadovoljstvo angažmanom Bajića, ističući da očekuje da će ostati na kormilu nacionalnog tima i duže od četiri godine.

"Saradnju s (trenerom Igokee) Bajićem smo dogovorili prošle sedmice i verujem da smo napravili pravi izbor selektora koji će podići nivo reprezentacije svojim znanjem i iskustvom. Ovo je dogovor na duže staze, minimum na četiri godine", rekao je Gečevski.

Bajić, koji treba da sa makedonskim košarkašima uspešno prodje dva ciklusa - pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo i kvalifikacije za Evropsko, rekao je da namerava da ostvari dobre rezultate i da pokuša da ostane 10 godina, a ne samo četiri.

"Svakom treneru je čast da bude selektor neke reprezentacije. Ja imam čast da budem selektor Makedonije. Milo mi je što su ljudi kao (predsednik KFSM Pero) Antić i Gečevski, koji su kao igrači imali vrhunske trenere izabrali mene. Dolazim sa velikom energijom i željom da napravim velike stvari. Želeo bih da ostanem 10 godina, a ako se to desi značiće da smo napravili dobre rezultate", rekao je 47-godišnji Bajić.

Novi selektor je najavio da će šansu dobiti svi košarkaši koji to zaslužuju i istakao da će svojim temperamentom pokušati da izvuče najbolje iz svojih izabranika.

"Moraćemo svi da budemo kao jedna porodica, da dišemo kao jedan. Samo tako možemo da dodjemo do željenog cilja. Mladi će definitivno dobiti šansu, ali niko neće imati zagarantovano mesto zato što je talentovan i ima više od 19 godina", rekao je novi selektor Severne Makedonije.

Dragan Bajić je na selektorskom mestu zamenio Aleksandra Todorova, kojem nije ponudjen novi ugovor nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srpski trener je peti stranac koji će voditi makedonsku reprezentaciju.

Trenutno je trener Igokee sa kojem postiže zapažene rezultate u regionalnoj ABA ligi, a vodio je samo još jednu ekipu - Černo more.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.