Partizan ispustio pobedu i pao u produžetku – šesti uzastopni poraz

Košarkaši Partizana poraženi su od Cibone posle produžetka sa 87:90, u meču 20. kola ABA lige.

Izvor: B92
Podeli
Foto: starsport
Foto: starsport

ABA liga, 20. kolo
Partizan – Cibona 87:90
Hala: Hala Sportova Ranko Žeravica
Sudije: Milivoje Jovčić, Ernard Karović, Ivan Stefanović

Partizan je tako zabeležio i šesti uzastopni poraz u ABA ligi i prvi put su izgubili od Cibone u Beogradu posle 11 godina.

Partizan je sada na skoru 7-12, dok je Cibona na 6-11.

Meč počinje trojkom Trifunovića i Partizan je dobro krenuo, ali na svaki koš crno-belih stigao je odgovor Cibone. Posebno je dobar bio Toni Nakić u šutu za tri poena.

Partizan je došao do +6 i vođstva od 19:13, najviše zahvaljujući Nikoli Jankoviću, koji je hvatao skokove u napadu i pogađao pod košem uz faul.

I onda je usledio raspad Partizana. Nisu dali koš tri minuta, Cibona pravi seriju 11:0 i dolazi do prednosti od 24:19, što je i bio rezultat prve četvrtine.

II četvrtina

Grafika: Sofascore

Cibona nastavlja u istom ritmu i u drugoj četvrtini i posle četiri minuta igre dolazi do dvocifrene prednosti.

Partizan je zategao odbranu i igrao bolje u napadu, a opet je ekipu pokrenuo Trifunović. Pogodio je trojku, pa dva slobodna bacanja i onda snažno zakucao i vratio Partizan na -4.

U poslednjoj sekundi prvog poluvremena trojku pogađa mladi Stefanović i na veliki odmor Cibona odlazi sa poenom prednosti.

III četvrtina

Foto: starsport
Foto: starsport

Drugo poluvreme počinje sjajnim zakucavanjem Prkačina, na lob pas Gnjidića. Odmah uzvraća Dangubić, a zatim i Jaramaz trojkom i Partizan je preokrenuo.

Nastavili su crno-beli sa dobrim šutem i dobrom odbranom i posle pet minuta igre u trećoj četvrtini imali su pet poena prednosti, zahvaljujući Jaramazu i Trifunoviću, koji pogađa još jednu trojku.

Crno-beli su odlično šutirali za tri poena, posebno Trifunović, a priključio mu se i Dangubić i pred kraj prve četvrtine bilo je +7.

Odgovorili su Prkačin i Nakić, nije se predavala Cibona, a trojkom Marića se Cibona vraća na poen zaostatka. Partizan nije iskoristio poslednji napad i imao je poen prednosti pred poslednjih 10 minuta.

IV četvrtina

Foto: starsport
Foto: starsport

Rašon Tomas otvara četvrtu četvrtinu sa šest vezanih poena. Partizan je održavao prednost, ali onda kreće festival trojki Cibone.

Ređali su trojke Marić i Prkačin, a posebno neverovatni Toni Nakić i Cibona je ponovo došla do preokreta na četiri minuta do kraja.

Pod košem su dominirali Planinić i Prkačin, pogađali su pored slabe odbrane Partizana u reketu i na tri i po minuta do kraja Cibona je imala +5.

Trifunović pogađa petu trojku iz šestog pokušaja, pa Tomas krade loptu i Dangubić pogađa trojku za novi preokret i poen prednosti Partizana na tri minuta do kraja.

Serija se nastavila, kada je Tomas na dva minuta do kraja pogodio uz faul za +4.

Gledali smo neverovatnu egal završnicu, gde je Partizan imao +5, pa sve to ispustio posle faula uz koš Radovčića. Radovčić je promašio dodatno bacanje, a onda je Planinić pokupio ofanzivni skok i on je fauliran. Išao je na liniju penala i smanjio zaostatak na jedan poen na 30 sekundi do kraja.

Na 15 sekundi do kraja fauliran je Jaramaz i pogodio je dva bacanja za +3, a na devet sekundi do kraja Nakić pogađa trojku za izjednačenje.

Jaramaz je promašio šut za pobedu i otišlo se u produžetak.

Produžetak

Foto: starsport
Foto: starsport

Cibona je bolje otvorila dodatnih 5 minuta i od početka produžetka je vodila. Na 1:50 do kraja je Planinić doneo +5 Ciboni, a Partizan je promašio nekoliko bitnih bacanja u završna dva minuta.

Sigurnije je Cibona igrala u završnici, išla na ulaz, tražila faul i praktično u penal završnici rešila meč.

Partizan je imao svoju priliku, pošto je na 20 sekundi do kraja i na dva poena zaostatka Dangubić ukrao loptu, a zatim je ona došla do usamljenog Rašona Tomasa na šutu za tri poena, ali Tomas pravi duplu i lopta je bila za Cibonu.

Drežnjak je fauliran na dve sekunde do kraja. Pogodio je prvo bacanje za +3, promašio drugo, ali Partizan nije imao tajm-aut i posle defanzivnog skoka vreme je isteklo, a košarkaši Cibone započeli su slavlje.

Cibonu su do pobede predvodili Roko Prkačin i Toni Nakić sa po 23 poena. Prkačin je za tri poena šutirao 3/4. a Nakić 7/10.

Iskusni Planinić dodao je 15 poena.

Kod Partizana su se istakli Uroš Trifunović sa 20 poena, Rašon Tomas i Jaramaz sa po 14 poena.

Dangubić je dodao 13, a Nikola Janković 12 poena.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg Lajv bloga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

LIVE BLOG

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.