Partizanov horor – Trento ugrozio Top 8

Košarkaši Partizana su rezultatom 69:54 poraženi od Trenta u 5. kolu Top 16 faze.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: ABA/Partizan Nis/Dragana Stjepanović
Foto: ABA/Partizan Nis/Dragana Stjepanović

Evrokup, Top16 faza, 5. kolo:
Trento – Partizan 69:54 (15:19, 14:9, 25:8, 15:18)
Hala: BLM Group Arena
Sudije: Robert Lotermozer, Are Haliko, Husein Čelik

U prvom međusobnom okršaju Partizana i Trenta u Beogradu, crno-beli su slavili sa ubedljivih 71:43.

Lokomotiva je nešto ranije u toku dana pobedila Metropolitan i "otvorila" Partizanu put ka prvom mestu u grupi F.

Crno-beli su morali da pobede Trento kako bi stigli do te borbe sa Metropolitanom u poslednjem kolu za 1. mesto i kako bi izbegli Uniks, ali su umesto toga ubedljivo poraženi od Trenta sa 69:54.

Jedini dobar period je bio prva četvrtina, kada je Partizan ubacio 19 poena i ostavio Trento na 15, ali onda sledi horor.

Trento: Martin 8, Braun 13, Foraj 3, Senders 10, Morgan 6, Vilijams 16, Ladurner 4, Mej 9

Partizan: Zagorac 2, Pejdž 5, Dangubić 7, Jaramaz 8, Perkins 5, Janković 7, Tomas 17, Trifunović 3

U naredna dva kvartala je Partizan ukupno imao 17 poena, 8 u drugom i 9 u trećem, što je bio pravi poklon za Trento i oni tu situaciju nisu ispustili.

Partizan je u ovom periodu imao post od oko 7 minuta, post koji je uključio i kraj prve i prvu polovinu druge četvrtine i tada je Trento napravio preokret i poveo, pa je Partizan vratio prednost preko Jankovića, ali domaći sastav ipak sa 29:28 odlazi na poluvreme.

Bio je ogroman broj promašaja, čak 37 na obe strane u ovim momentima, a Partizanov horor se nastavio i u drugom poluvremenu, iako je ono počelo trojkom Markusa Pejdža sa centralne pozicije.

Viktor Senders potom preuzima kontrolu, pa za tren oka Trento dolazi do prve dvocifrene prednosti 45:35 i tada je bilo jasno da će se Partizan jako teško vratiti u ovaj meč.

Poslednji desetominutni period je počeo sa 54:36 u korist Trenta i Partizan je samo gledao da ostane u što boljoj šansi za plasman u Top 8 u poslednjem kolu.

Nisu uspeli izabranici Saša Filipovskog da naprave neku veliku seriju, iako je tračak nade postojao u par navrata, pa je Trento slavio sa 69:54 i ugrozio Partizanov prolazak u narednu rundu Evrokupa.

Najefikasniji pojedinac je bio Džakori Vilijams sa 16 poena, dok je 13 imao Braun, a 10 Senders.

U redovima Partizana, sa 17 poena se istakao Rašon Tomas i on je bio jedini dvocifreni u crno-belom timu. 8 poena je imao Janković, a 7 Dangubić.

Dakle, situacija je izuzetno komplikovana. Ukoliko Trento pobedi Lokomotivu u narednom kolu, crno-beli će morati da savladaju Metropolitan u Ljubljani sa minimum 18 poena razlike.

Ukoliko Trento izgubi od Lokomotive, tu će se gledati koš razlika. Što znači da što većom razlikom Trento izgubi, manjom će razlikom crno-beli morati da pobede Metropolitan.

Situacija je izuzetno komplikovana, ali Partizan ima šansu za prolaz u Top 8.

Utakmicu možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu