Zvezda dočekuje Bajern – Radonjić protiv Trinkijerija

Košarkaši Crvene zvezde od 20:45 dočekuju Bajern Minhen u meču 27. kola Evrolige.

Izvor: B92
Podeli
photo: Djordje Kostic / STARSPORT
photo: Djordje Kostic / STARSPORT

Crveno-beli su u veoma lošoj formi u Evroligi, pošto su vezali šest poraza.

Četiri vezana poraza su kod kuće, u dvorani "Aleksandar Nikolić", a poslednji trijumf na svom parketu imali su 30. decembra 2020. godine, kada su savladali Panatinaikos.

Pred meč sa Bajernom, trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da cilj ostaje isti, a on je da se odigra dobra takmičarska utakmica protiv nemačkog tima u Evroligi.

"Nije novost sve ovo što nam se dešava ali najveći problem jeste što dugo traje. To jako dugo traje, i još nije kraj. Uspevali smo da pronalazimo rešenja i da budemo konkurentni, i manje – više sam zadovoljan time, ali dugo traje. Nadam se da ćemo da budemo i dalje konkurentni i da sačekamo da vidimo kako se razvija situacija. Čeka nas utakmica sa Bajernom, odličan protivnik koji igra dobro", rekao je Radonjić.

Radonjić je dodao da situacija oko igrača koji su praktično propustili sve utakmice u februaru nije još uvek najjasnija, i da će se odluke donositi iz dana u dan.

 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Andrea Trinkijeri će večeras (20.45) s Bajernom gostovati Crvenoj zvezdi u Evroligi u meču koji mu je veoma važan u borbi za plasman u četvrtfinale. Kvota na keca u Pioniru je 2,70, a na dvojku 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Bajern.

Što se tiče Bajerna, oni su na petom mestu na tabeli i imaju četiri pobede u poslednjih pet mečeva u najelitnijem takmičenju.

U prvom delu sezone je Bajern slavio u Minhenu sa 74:59, a tada je trener bio Saša Obradović.

Sada nam sledi duel bivšeg trenera Partizana Andree Trinkijerija sa bivšim trenerom Bajerna Dejanom Radonjićem.

"Uprkos svim izazovima zbog pandemije, ova sezona Evrolige je fantastična. Svaka utakmica je tako tesna i rezultatski bliska i jako važna. Vreme je da se ponovo fokusiramo na sebe i da dižemo naš nivo igre iz dana u dan iz utakmice u utakmicu. Ne bi trebalo da gledamo na tabelu, već na naredni korak, a to znači da treba da se fokusiramo na našu utakmicu u Beogradu", rekao je Trinkijeri pred meč.

Radonjić je dva puta vodio Zvezdu protiv svog bivšeg tima Bajerna i oba puta je ubedljivo slavio.

Evroliga, 27. kolo

Utorak

18:00 Himki – Real
18:00 Zenit – Alba
18:30 Efes – Valensija
19:00 Žalgiris – ASVEL
20:00 PAO – Barselona
20:05 Makabi – CSKA
20:45 Crvena zvezda – Alba

Sreda
19:00 Baskonija – Olimpijakos
20:45 Armani Milano – Fenerbahče

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu