Zvezda na novom evroligaškom gostovanju

Košarkaši Crvene zvezde u utorak od 19.00 igraju zaostali meč 24. kola Evrolige.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Duel koji je prvobitno trebalo da se odigra 4. februara odložen je zbog velikog broja zaraženih u redovima crveno-belih.

Ekipa je i dalje nekompletna, pa će se u ekspediciji Crvene zvezde naći i talentovani juniori Vujičić i Šaranović.

Kori Volden se vraća u tim Crvene zvezde, ali i dalje nema Rita, Noka, Koloma i Hola. Otud i kvota od 1,30 na pobedu Žalgirisa danas od 19 sati.

Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Žalgiris – Crvena zvezda.

Ritam crveno-belih je i dalje vrlo naporan. Ipak, ekipa će biti pojačana igranjem Korija Voldena.

"Očekuje nas meč protiv jako dobrog Žalgirisa. I ove sezone prikazuju puno i nalaze se u realnoj borbi za TOP 8 Evrolige. Tim koji dobro igra koji je zajedno već neko vreme što je važno u ovim okolnostima i sistemu takmičenja. Na nama je da pokušamo da odigramo dobar meč, da odgovorimo na njihovu čvrstinu, na njihovu preciznost jer tu ima igrača koji šutiraju sa visokim pricentima. Moramo da budemo dobri u bazičnim elementima svakako, i kroz jedan takav pristup da vidimo šta će nam to doneti. U svakom slučaju naša situacija u Evroligi nam dozvoljava da možemo da imamo pristup u kome popravljamo situaciju iz utakmice u utakmicu, i da uradimo sve što je u našoj moći da povratak igrača u tim bude najbezbolniji mogući“ rekao je pred put u Kaunas trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Dejan Davidovac očekuje fizički zahtevnu utakmicu.

Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv ekipe koja igra odlično ove sezone. Tim koji je dugi niz godina zajedno i uigran je. Igraju čvrsto, bore se za TOP 8 ove sezone, tako da pre svega očekuje fizički jednu tešku utakmicu. Moraćemo na prvom mestu da odgovorimo na njihovu 'fizičku' igru i tu nema nekih novih stvari u odnosu na pretrhodne godine. To je po meni ključ ove utakmice“ rekao je Davidovac.

Povratak u Beograd planiran je odmah nakon utakmice u Litvaniji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.