Kalinić: Želeli smo da se revanširamo Zvezdi, tako je to u sportu

Košarkaši Valensije savladali su Crvenz zvezdu sa 91:71 u utakmici 20. kola Evrolige.

Z.K.Izvor: B92
Podeli

Španski tim je od početka do kraja susreta bio bolji i sigurniji pa je tako stigao do 11. trijumfa u elitnom takmičenju.

Bivši korarkaš Crvene zvezde, Nikola Kalinić, sa 14 poena bio je jedan od najboljih u timu pobednika, u kojem je najefikasniji biio Labiri sa 16 poena.

"Zvezda nije imala milosti prema nama u Beogradu, želeli smo revanš i dobili smo ih, tako je to u sportu. Izgubili smo tri meča zaredom i želeli smo da se vratimo na stazu pobeda. Uspeli smo, odigrali smo veoma dobrih 40 minuta, sa dosta energije, visoke koncentracije, to je bilo dovoljno ovog puta", kaže Kalinić. On očekuje još bolje igre u nastavku takmičenja. "Sledeće nedelje igramo sa Asvelom, to je lepa prilika da nastavimo sa pobedama. Izgubili smo neke mečeve ranije, nismo igrali tako agresivno i jako kao što je trebalo, ali nadamo se da ćemo naučiti na greškama i da ćemo biti bolji na sledećim mečevima", dodao je srpski košarkaš. I trener Đaume Ponsarnau je bio zadovoljan učinkom. "Ponekad imamo problem kad igramo protiv fizički jakih timova u odbrani. Bili su tako jaki u trećoj četvrtini, ali imali smo dinamiku i naučili smo kako da igramo protiv njihove odbrane", rekao je Ponsarnau. Nije mogao da ne pomene bivšeg trenera Valensije, Mikija Vukovića, koji je preminuo tokom dana u 76. godiini. "Miki Vuković je istorija ovog kluba. Mnogo nam je pomogao da napravimo iskorak. On je referentna tačka za sve trenere u Valensiji", zaključio je Ponsarnau.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu