Kapiten o porazu od Švajcarske: Znamo da smo vas baš iznervirali

Srpski reprezentativac Aleksa Avramović pričao je o utakmicama protiv Švajcarske i Finske.

Izvor: B92, Žurnal
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ABA liga na TV B92
Nedelja, 18.00
Crvena zvezda – Budućnost

Srbija je doživela šokantan poraz od Švajcarske, da bi zatim lako pobedila Finsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kapiten Srbije pričao je za "Žurnal" o porazu od Švajcarske i pobedi nad Finskom.

"Znamo da smo smo vas tada baš iznervirali! Sada se lakše diše. Nije bilo lako. Ti momci godinama igraju zajedno, dobro se poznaju, znaju kako dišu. A mi smo imali kratko vremena da se pripremimo. I pored toga, čak smo uspeli da ubacimo 90 poena. Već u prvom periodu pogodili su sedam trojki, što im je dalo vetar u leđa", započeo je Avramović i nastavio:

"I pored svega toga, uspeli smo da iz stignemo. Čak smo imali i napad za pobedu. Nažalost, nismo ga iskoristili. Trebalo je to da pobedimo. Ostaje žal. Znate, loš je osećaj kada ste apsolutni favorit na nekom meču, a izgubite. To su teške utakmice. Nas je potom čekao meč protiv Finske koja je čak i bolja Švajcarske.".

Nakon bolnog poraza, Finska je pobeđena rutinski.

"Ne znam kakav ste vi utisak imali, ali mislim da smo ih od prvog minuta stegli i da smo kontrolisali čitavu utakmicu i rezultat. Iako nije bila laka utakmica za igranje, uspeli smo da pobedimo i približimo se plasmanu na Evropsko prvenstvo, što je bio i glavni cilj. To je bilo svega nekoliko minuta u trećem, pa i četvrtom periodu. Ali smo brzo vratili utakmicu u naš ritam. To se dešava. Svi smo pravili neke greške. Ali, one su došle iz želje da pružimo maksimum. Možda smo svi pojedinačno mogli neke stvari da uradimo bolje. Ali mi to tako ne gledamo. Pobedili smo i to je najvažnije", rekao je Avramović.

Srbiju u februaru očekuju poslednje dve utakmice u grupi E u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. Protivnici su Gruzija i Švajcarska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu