ASVEL posle Barse srušio i PAO

Košarkaši ASVEL–a su rezultatom 97:73 pobedili Panatinaikos na svom parketu.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

ASVEL je u prošlom kolu iznenadio sve ljubitelje košarke pobedivši Barselonu, a sada su ostvarili novu pobedu i to na svom parketu.

U odloženom meču trećeg kola Evrolige, ASVEL je bio vrlo ubedljiv i srušio ekipu atinskog Panatinaikosa sa 97:73.

Francuski predstavnik nije imao milosti i otkako je stekao prednost od dva poseda sredinom prve četvrtine nije ispuštao vođstvo, pa je na poluvremenu već imao 14 poena prednosti, kada je na semaforu stajalo 44:30.

Posle te sjajne druge deonice usledila je napeta treća, ali je ASVEL uspešno održavao visoku prednost, da bi u poslednjem kvartalu dodatno uvećao svoje vođstvo i meč završio sa čak 24 poena prednosti.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu je bio Dejvid Lajti sa 19 poena, a Kol i Hauard su dodali po 16, dok je Vilijams imao 10. Na drugoj strani, istakao se Jorgos Papajanis sa 14 poena, 12 je postigao Mitoglu, a Nemanja Nedović je ubacio 10 poena.

U ovom terminu je odigrana još jedna zaostala utakmica 3. kola, ona između Olimpije iz Milana i berlinske Albe. Baš kao i u prvom meču i ovde nije bilo neizvesnosti i domaćin je slavio prilično ubedljivo, rezultatom 75:55.

Armani je bio u vođstvu tokom svih 40 minuta, a već na poluvremenu je imao 20 poena prednosti, pa je do kraja susreta samo održavao tu visoku prednost i mirno priveo utakmicu kraju.

Sa najviše poena u Olimpiji istakao se Kevin Panter koji je postigao 14 poena, Serhio Rodriges je imao 12, a Zek Lidej 10 poena. Maodo Lo i Pejton Siva su u redovima Albe prednjačili sa po 11 poena i jedini bili dvocifreni.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.