Nikolić se vratio u Partizan VIDEO

Slovenački košarkaš Aleksej Nikolić, posle pozajmice u italijanskom Trevizu, vratio se u beogradski Partizan.

MTIzvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Nikolić, koji sa crno-belima ima ugovor do kraja sezone 2021/22, odradio je trening sa novom-starom ekipom u hali sportova "Ranko Žeravica".

"Osećam se odlično. Vratio sam se u ovaj prelep klub i za mene je ovo nešto posebno. Lepo je videti stara lica sa kojima sam sarađivao, a i ovi momci sa kojima se upoznajem i trener... Lepo je, dobra i radna atmosfera", rekao je Nikolić za TV Partizan.

Kako kaže, zadovoljan je sezonom koju je imao u italijanskom klubu, sa prosekom od 10,8 poena, 4,8 asistencija i 3,7 skokova.

"Imao sam dobru sezonu. Ono što sam tražio, to sam i dobio, a to su neki minuti koji su mi bili potrebni na terenu. Mislim da sam ih dobro iskoristio. Ima tu još prostora za napredak i o tome i razmišljam. Bilo je bitno da steknem samopouzdanje na tim utakmicama, to mi je uspevalo. Nadam se da ću to da nastavim i ovde", rekao je Nikolić, koji je objasnio iz kojih razloga je morao na operaciju.

"Morao sam da operišem kuk, jer je došlo do problema sa kojima više nisam mogao normalno da funkcionišem na terenu. Nekako smo to držali pod kontrolom prošle sezone, ali kako je odmicalo vreme, bilo je sve gore i gore. Tako da je intervencija bila neophodna. Rehabilitacija je bila odlična, bez većih problema", rekao je slovenački plejmejker.

Starsport
Starsport

Nikolić ističe da ima još nekoliko stvari da odradi kako bi bio spreman 100 odsto.

"Imao sam razgovore sa kondicionim trenerom Vladanom Radonjićem, sa trenerom Sašom Filipovskim isto, i imamo okvirni plan kako ćemo da radimo ovih dana. Polako ću se uvoditi na teren i što pre da se uigram", rekao je NIkolić.

Jedno od pitanja za Nikolića bilo je i kao on gleda na Sašu Filipovskog, koji je nedavno preuzeo klupu crno-belih.

"Atmosfera je radna, a on je poznat po tome. Lično se baš ne znamo, ali iz košarkaških priča znam kako razmišlja i kakav način rada ima. Mislim da ovaj tim jeste za njega, deluje da su se igrači navikli na njega, oseti se neka promena u igri. Mislim da ide kao boljim rezultatima. Samo treba da se radi, da se sprema što bolje. Ono što je pod našom kontrolom treba da odradimo, pa će ostalo doći", objasnio je Nikolić.

Ispričao je i kako su izgledali treninzi u Sloveniji sa košarkašem Dalasa Lukom Dončićem.

"Luka je bio kod kuće i trebalo je da se priključi nekome, jer ne voli da radi sam. Bilo je mnogo zabavno i lepo da radim sa njim. On je i među top pet sada u NBA ligi, dobro je videti kako radi neke stvari, kako razmišlja. Bilo je mnogo takmičarskih treninga, taj takmičarski duh je kod njega non stop na maksimumu. To je zanimljivo. Baš je bilo lepo, a mislim da se sad već vratio u nazad u SAD jer treba da se priključi timu. Spreman je da opet pokaže šta može", zaključio je Nikolić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.