Mekintajer promašio pobedu – Zvezda posle drame srušila Partizan!

Košarkaši Crvene zvezde su posle velike drame rezultatom 86:85 pobedili Partizan u "večitom" derbiju 8. kola ABA lige.

SNIzvor: B92
Podeli
Beograd, 23.11.2020. foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto
Beograd, 23.11.2020. foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto

"Večiti" derbi, 8. kolo ABA lige:
Partizan – Crvena zvezda 85:86 (19:22, 21:28, 25:24, 20:12)
Hala: Ranko Žeravica
Sudije: Sreten Radović, Matej Boltauzer, Sašo Petek

Partizan je u hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu dočekao Crvenu zvezdu pred praznim tribinama zbog pandemije koronavirusa.

Crvena zvezda je sjajno otvorila prvu četvrtinu, pogodili su čak šest trojki izabranici Saše Obradovića i na taj način ubacili 18 od ukupno 22 poena u tom delu susreta.

Trener crveno-belih je promenio veliki broj igrača u prvoj četvrtini, svi su dobili priliku da igraju, a na drugoj strani Partizan se prilično mučio.

Imali su dvocifreni zaostatak, a onda su se na krilima Nemanje Gordića i serijom od 8:0 vratili u igru i smanjili na 19:22 pred ulazak u drugi kvartal.

foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto
foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto

Partizan: Tomas 19, Mekintajer 15, Mozli 13, Zagorac 12, Gordić 9, Dangubić 8, Pejdž 6, Janković 3
Crvena zvezda: Lojd 18, Volden 16, Kuridža 10, O'Brajant 9, Ročesti 8, Teri 7, Davidovac 7, Lazić 6, Hol 5

Ofanzivni skok je bio najjače oružje Partizana u tom delu meča, konstantno su mučili crveno-bele i iz reketa poentirali bez većih problema.

Zvezdina prednost se istopila čim je stao šut, Partizan je čak poveo i imao "maksimalnih +3" u tim momentima, kada su iz takozvanog španskog pikenrola imali neke zapažene akcije.

Ponovo je Zvezdu krenuo šut i vratila se u prednost, a u poslednjih nekoliko sekundi prvog poluvremena je prvo Ročesti pogodio trojku, pa onda Kori Volden krade loptu i pogađa 9. trojku Crvene zvezde u prvom poluvremenu za 50:40 u njihovu korist.

U trećoj deonici je Zvezda uspela da ubaci još pet trojki. Redom su pogađali Kori Volden, Džordan Lojd i Marko Jagodić Kuridža, ali na teren se nije vraćao Lengston Hol koji je u prvom poluvremenu doživeo povredu prepone.

Partizan je počeo dobro, imao dva sasvim solidna naleta, ali su neke nerezonske lične greške i kašnjenja u rotacijama skupo koštala crno-bele, koji su u poslednji kvartal ušli sa minusom od 9 poena, pošto je Zvezda vodila sa 74:65.

Grafika: Sofascore

Izabranici Saše Obradovića su nešto bolje počeli poslednju deonicu, uspeli su da drže dvocifrenu razliku prilično dugo i činilo se kao da će crveno-beli bez većih problema ostvariti pobedu, a onda su "poludeli" Rašon Tomas, Nemanja Gordić i ostali.

Zvezda je u ovom delu susreta imala 15 ubačenih trojki, a onda je Partizan napravio seriju najviše zahvaljujući odličnoj odbrani pre svega Tomasa i Mozlija i za tren oka je bilo 82:84.

Posle tajm auta Partizana, Rade Zagorac šutira za tri poena i pogađa za 85:86, da bi potom Ročesti promašio poslednji šut Zvezde i Partizan je imao priliku za pobedu, ali je Kodi Miler Mekintajer promašio taj šut i Partizan je izgubio.

Rašon Tomas je igrao 37 minuta i postigao 19 poena, a na drugoj strani se istakao Džordan Lojd sa 18 poena.

"Večiti" derbi možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu