Direktor Cibone: Nismo ni na čijoj strani

Direktor Cibone Domagoj Čavlović objasnio je da njegova suzdržanost prilikom glasanja na Skupštini ABA nije posledica toga što drži stranu Crvenoj zvezdi i FMP.

Izvor: B92, SN
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Čalović je za "Sportske novosti" istakao da je razlog taj što smatra da usvojeni propisi nisu apsolutno uređeni, "već je samo otvoreno još više rupa za nesuglasice".

"Nismo ni na čijoj strani, jedino nas zanima da igramo ligu sa uređenim papirima. Ne želim da se sutra dogodi da Zvezda, Partizan ili Budućnost tuže ABA ligu. Žao mi je što od sednice u januaru do sada nismo uspeli svi zajedno da nađemo pravno rešenje, uneli nove vlasnike u vlasničku strukturu, kako bi sezona normalno počela, već smo došli u poziciju da sedam dana uoči podbacivanja donosimo nešto navrat nanos", rekao je Čavlović.

Sva ova dešavanja u ABA ukazuju na samo jedno – klubovi nisu sposobni da sami vode ligu.

"Na žalost, s obzirom na iskustva koja imam, proizlazi taj zaključak. Očigledno je da klubovi ne mogu da se izdignu iznad vlastitih interesa da bi objektivno odlučivali", kaže direktor velikana iz Zagreba, "Smatram da bi ABA trebalo da ima dobre i kvalitetne odnose sa nacionalnim savezima. U teoriji i te kako ima smisla, a da li je to moguće i izvodljivo u praksi, o tom potom. I ponavljam, u subotu sam bio uzdržan, jer ne želim na bilo koji način da budem odgovoran za moguće žalbe, raznorazna tumačenja".

ABA liga počinje u petak, ali još niko nije siguran da će se utakmice igrati, bar sve. Među neizvesnima je i upravo duel između Cibone i Zvezde u Zagrebu (ponedeljak, 18h).

"Moguće je i to zbog epidemiološke situacije, ne znam mogu li, recimo, danas srpski klubovi u Sloveniju. Može svašta da se dogodi. Ispred nas je nekoliko dana u kojima će se ova situacija raspetljati ili dodatno zakomplikovati", naglasio je doskorašnji predsednik ABA lige.

Čavlović je privukao dosta pažnje pre nekoliko dana izjavom da "nemate problema sa tim da neko ima i dva kluba u istoj ligi", što je glavna sporna stvar za Partizan.

"Ha, da li priznajem... Da postoji cirkulacija između igrača Zvezde i FMP svima je jasno. Kao što postoji fluktuacija igrača između Cibone i Furnira kom smo pozajmili dva igrača i dogovorili uslove. To su saradnje klubova, a koliko duboko ti odnosi idu nije na meni da procenjujem", ostao je zagonetan Čavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.