Porede ga s Kukočem, zamenio je Nakića, a u njemu traže Dončića VIDEO

Mladi hrvatski košarkaš Boris Tišma najnovije je lice u prvom timu Real Madrida.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Pored dolaska Karlosa Alosena i Alberta Abaldea, Madriđani su se pohvalili i 205 centimetara visokim hrvatskim krilom.

Tišma će pokušati da tokom sezone zadobije poverenje trenera Pabla Lasa i da se izbori za svoje mesto u timu.

"On je čist talenat. Igrač koji igra spolja, veoma je raznovrsan, fizički spreman, ima i sjajan šut. Boris ima mnogo kvaliteta i u igranju jedan na jedan, kao i u čitanju protivničkih akcija", opisan je 18-godišnji Tišma na sajtu Reala.

Hrvat je već debitovao za Real, u januaru ove godine u Endesa ligi protiv Estudijantesa.

Zbog visine, nacionalnosti i dodavačkih sposobnosti Tišma je povukao poređenja sa Tonijem Kukočem, ali je i dalje daleko od njegovog potencijala.

Tišma je u Madrid došao pre pet godina, gde je prešao iz Košarkaškog kluba Dubrava, a predstavljao je i reprezentaciju u mlađim kategorijama.

Na Evropskom prvenstvu do 16 godina u Novom Sadu 2018. godine vodio je Hrvate do zlatne medalje, prosečno beležeći 18 poena, pet skokova, 2,7 asistencija i 1,6 ukradenih lopti po meču.

Tišma će sledeće sezone "glumiti" srpsko-hrvatskog košarkaša Marija Nakića, koji će istu provesti van Lasovog tima, na pozajmici u belgijskom Ostendeu.

U Realu će se sigurno potajno nadati da bi Tišma mogao da bude barem nalik ubedljivo najuspešnijem produktu svog omladinskog pogona, Slovencu Luki Dončiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu