Džedi na srpskom s Bogdanom: Čuvam te i kažeš mi "gde si brate", a ja u čudu

Bogdan Bogdanović, košarkaš Sakramento Kingsa, u četvrtak uveče počeo je sa onlajn kampom za decu, a među prvim gostima bio mu je Džedi Osman.

PTIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Bogdanović je ove godine sprečen da održi kamp na Kalemegdanu, odnosno na otvorenom, zbog pandemije koronavirusa i odlučio je da improvizuje tako što putem Instagrama ima goste s kojima priča o mnogima temama.

Glavna tema jeste kako da se pomogne deci da pređu iz juniorskih u seniorske vode, kakav mentalitet treba da imaju, koliko naporno treba da rade, da ne preskaču korake...

Prvi gost bila mu je Sonja Vasić ex Petrović, a odmah posle nje u "studio" je došao turski košarkaš Džedi Osman.

Bek Klivlend Kavalirsa odlično priča srpski jezik jer je rođen u Makedoniji, a odrastao je u Bosni i Hercegovini. Mnogi to znaju, ali ima i onih koji nisu najbolje upućeni.

"Inače, da kažem svim navijačima da Džedi odlično priča jezik i da nema nikakvih problema. Bio sam veoma iznenađen kada sam te video u Turskoj, sećam se da smo se čuvali (na utakmici) i ti kao 'e gde si brate', a ono to mi kaže Džedi Osman, kako bre... To su mi neki prvi utisci", ispričao je Bogdanović.

Osman je u Turskoj otvorio akademiju za tamošenje košarkaše jer je svestan da turski košarkaši ne dobijaju mnogo šanse u klubovima.

"Znamo da ima dosta talentovane dece, hteli smo da im pomognemo. Znaš kako je u Turskoj, igrači teško mogu da igraju u velikim klubovima, turski igrači nemaju toliko minutažu. Razlog zašto smo počeli je kako bismo njima pomogli".

Osman je pričao još o Lebronu Džejmsu, s kojim je igrao u Klivlendu, o njegovom pristupu... Takođe, Džedi je imao samo lepe reči za Balkan i Srbiju.

"Zna se kako je na Balkanu, ima toliko talentovane dece. Baš su rođeni za košarku i taj sistem, posebno u Srbiji, kako radi, ja sam oduševljen. Nisam nikada igrao u Srbiji, ali znam kako rade treneri i kako se posvećuju mladim igračima".

Pored Vasićeve i Osmana, gosti prvog dana bili su i Nikola Vučevića, odnosno braća Adetokumbo – Tanasis i Janis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.