Volden iz Partizana u Zvezdu: "Sâm platio obeštećenje da bi došao"

Doskorašnji košarkaš Partizana Kori Volden zvanično je potpisao za Crvenu zvezdu.

MSIzvor: B92
Podeli
Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

To su crveno-beli najavili putem zanimljivog videa na svom Tviter profilu.

Volden je pre samo nekoliko dana, kako su naveli iz Partizana, isplatio obeštećenje iz sopstvenog ugovora i istovremeno dogovorio prelazak u redove najvećeg rivala.

On je sa crveno-belima potpisao ugovor na dve godine.

"Izuzetno zadovoljstvo za KK Crvena zvezda i još jedan dokaz da je naš klub prepoznat kao prava sredina za dalji napredak mnogih igrača, predstavlja činjenica, da je osim plate koja je za klub ekonomski izuzetno isplativa za igrača tog kvaliteta, Kori Volden samostalno platio obeštećenje kako bi potpisao ugovor sa našim klubom", navodi se u saopštenju Zvezde na zvaničnom sajtu.

Kori Volden (27) rođen je 5.avgusta 1992.godine u Ormond Biču na Floridi. Visok je 188 centimetara, svoju košarkašku karijeru nakon koledža Stetson i Istern Kentaki gradio je prvo u SAD nastupajući za Boston Seltike i njihove timove u letnjoj i razvojnoj ligi.

Pre dolaska u Izrael gde je na sebe skrenuo veliku pažnju odličnim igrama, kao izvanredan timski igrač sa prosekom od skoro 19 poena, 5 skokova i 4 asistencije, jednu sezonu proveo je u Ostendeu, sa kojim je 2017. godine osvojio prvenstvo i kup Belgije.

Prethodnu sezonu, do njenog prekida proveo je u ekipi KK Partizan.

Volden je treće pojačanje Crvene zvezde ovog leta posle Lendrija Noka (Alba) i Džordana Lojda (Valensija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu