Trinkijeri podneo zahtev za raskid ugovora sa Partizanom!

Trener KK Partizan Andrea Trinkijri podneo je zahtev za raskih ugovora, javlja Tanjug.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Ukoliko Trinkijeri napusti Humsku, spekuliše se da bi mogao da ga nasledi njegov dosadašnji pomoćnik Vlado Šćepanović.

Ova vest stiže dan nakon što je predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović istakao da traju pregovori oko ostanka italijanskog stručnjaka i da je ponuda na stolu.

Kako prenosi "Sport Klub", Partizan je Trinkijeriju ponudio nižu platu od prethodne (550.000 evra), što on nije želeo da prihvati, a tražio je i garantovan budžet za novu sezonu.

Pročitajte još Trinkijeri menja Obradovića u Fenerbahčeu?

"Klub je izašao sa uslovima za sledeću sezonu ka našem treneru. Jasno smo odredili strategiju i budžet za igrače. I dalje činimo velike napore da zadržimo Trinkijerija na poziciji glavnog trenera. Nažalost, Partizan nije toliko finansijski izdašan u odnosu na druge kluubove koji imaju neograničen budžet, pa čak i u vreme svetske pandemije i ekonomske krize. Verujem da će se ovo brzo razrešiti, a preduslov za to je da prvo rešimo pitanje saradnje sa prvim trenerom. Dali smo jaku ponudu, u datim uslovima tržišta mogu da kažem odličnu i sada je na treneru da se izjasni", rekao je Mijailović u nedelju.

Italijanski stručnjak, s kojim je Partizan u protekloj sezoni bio lider ABA lige kolo pre plej-ofa i stigao do četvrtfinala Evrokupa uz prednost domaćeg terena do kraja takmičenja, navodno ima ponudu minhenskoj Bajerna koji nastupa u Evroligi.

Spekulacije o odlasku Trinkijerija su krenule nakon što je Partizan saopštio da je bek Kori Volden isplatio klauzulu koja ga oslobađa ugovora, a kako bi prešao u Crvenu zvezdu.

Italijan je u ugovoru sa Partizanom imao klauzulu da do 25. jula zatraži raskid saradnje sa crno-belima.

Trinkijeri je pre Partizana vodio nemački Bamberg, a bio je trener i u UNIKS-u, Kantuu, Veroli, Juvekazerti, Triboldi, dok je karijeru počeo kao asistent u Olimpiji iz rodnog Milana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu