Partizan se oglasio posle odluka u ABA ligi

Košarkaški klub Partizan reagovao je saopštenjem nakon završetka ABA lige ove sezone.

MSIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crno-beli, koji su bili lideri na tabeli pre kraja regularnog dela i pauze, objavio je odlučeno da se rezultati ne vrednuju.

Pročitajte još
*B92.net: ABA liga bez šampiona!
*Partizan nadglasan na Jadranu – podržali ga samo Budućnost i Mornar
*Kraj za ABA ligu

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Voljom većine klubova, takmičenje se neće nastaviti, dok se ostvareni rezultati neće vrednovati.

Skupština ABA j.t.d. lige je proglasila kraj šampionata za sezonu 2019/20. Glasovima većine klubova, odlučeno je da se šamponat ne nastavi, a da se ostvareni rezultati ne vrednuju, odnosno da se sezona "otkaže", čime je regionalna liga ostala bez prvaka u sada već završenoj sezoni.

KK Partizan je na Skupštini ostao dosledan svojim ranije izrečenim stavovima i želji da se liga završi na terenu. Ipak, nakon što je izglasano da se liga ne nastavi, Partizan je predložio da iz lige niko ne ispadne i da se prvenstvo proširi na 14 timova, uz promociju dve prvoplasirane ekipe iz ABA 2 lige.

Takođe, Partizan NIS se zalagao da se trenutni plasman na tabeli proglasi konačnim, uzimajući u obzir da je odigrano 21 prvenstveno kolo od mogućih 22, bez plej-ofa, ali je većina klubova bila za opciju da se sezona "otkaže".

O svojim planovima za budućnost, KK Partizan NIS će javnost obavestiti na konferenciji za medije koja će biti održana 4. juna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu