Trinkijeri o ponašanju Srba: Ne bih da delim lekcije, ali prestrašen sam VIDEO

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri kritikovao je ponašanje ljudi u Srbiji tokom pandemije koronavirusa.

MSIzvor: B92
Podeli
Photo: Screenshot
Photo: Screenshot

Trinkijeri je krajem prošle nedelje došao u Beograd iz Italije, zemlje jako pogođenoj pandemijom.

Zato je komentarisao aktuelnu situaciju u Srbiji.

"Vreme sam provodio u svojoj kući, sa decom i nije mi bilo teško jer sam bio oprezan. U Italiji je sve bolje, svakim danom je sve manje zaraženih i mrtvih, bolnice se prazne", počeo je Trinkijeri, a onda se osvrnuo i na našu zemlju.

"Ne želim nikome da držiim lekcije, ali sam malo prestrašen. Ovde je kako da nikad ništa nije bilo, a bilo je. Moramo svi da budemo oprezniji", dodao je.

Govorio je i kada će ekipi da se priključe igrači iz SAD, ali i o epilogu (ne)nastavka Evrolige, Evrokupa i ABA lige.

"U SAD je situacija još jako ozbiljna, svi su zatvoreni, treniraju kod kuće i u nekoj maloj teretani. Situacija nije laka, jer i Evrokup i Evroliga i regionalna liga su međunarodne, a u svakoj zemlji je drugačije. I to znači da neće biti lagano da se sve skupi. Mi radimo, spremamo se i čekamo da nam neko kaže kako, šta, zašto i gde. Samo da znamo kada, možda vredi da se pripremamo za sledeću sezonu. Ja čekam".

Trinijeri priznaje da se veoma uželeo terena.

"Da li sam se malo uželeo terena? Malo puno... Polako se vraćamo, momci su u super stanju, niko se nije ugojio. Radili su, a to je jako dobro i sada ide proces. Jedino što je sada važno je da se niko ne povredi. Skoro tri meseca je bila pauza i rizik je ogroman. Moram da budemo veoma pažljivi. Sve je kako treba"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.