Milojević planira da iz Mege ode u NBA ligu

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević otkrio je da mu je cilj da karijeru nastavi u SAD.

Izvor: B92, Večernje novosti
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Milojević priznaje da je blizu odlaska na sledeću stanicu, koja je povezana sa karijerom njegovog sina.

"Trenutno igra u Beovuku i zadovoljan sam njegovim razvojem, kakav je košarkaš, a i kakav je čovek postao. Borben je kao i ja, ali igra potpuno na drugoj poziciji, bek je, pa ne mogu da kažem da imamo sličnosti. Dovoljno je dobar da obezbedi stipendiju na američkom koledžu, tako da je naša porodična želja da naredne godine svi odemo u SAD. Mislim da je za njega najbolje da završi tamo fakultet, a i nadam se da će moj sledeći korak biti NBA. Ipak, želje su jedno. Ne znam da li će se ostvariti, ali plan nam je otprilike takav", rekao je Milojević za "Večernje novosti".

Milojević će u svom CV imati svakako jedan vrlo jak adut – on je lansirao Nikolu Jokića.

"Možda kada se završi karijera Nikole Jokića, on bude naš najbolji igrač svih vremena. Mnogo mi je drago što sam radio sa takvim superstarom. Srećan sam što se dobro nosi sa slavom. Sa većinom igrača koji su otišli iz Mege se čujem, pa tako i sa njim".

Druga "karta" za elitu je i novi selektor Srbije Igor Kokoškov, pomoćni trener Sakramento Kingsa, koji je izabrao Milojevića u svoj stručni štab u "orlovima".

"Nije me iznenadilo, jer verujem u svoje kvalitete. Nisam se kolebao ni sekunde. Drago mi je što je izabrao mene i Vladu Jovanovića, koji je jedan od najboljih mladih trenera u Srbiji. Kokoškov je vrhunski čovek i stručnjak, zadovoljstvo je raditi sa njim. Na prvoj akciji smo imali malo vremena da bilo šta uradimo, zabeležili smo pobedu i poraz, ali je celokupan utisak odličan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.